SIIRRETTÄVÄT HIRSIKEHIKOT


 

 

 Syyt vanhan hirsikehikon purkuun ovat yleensä käytännöllisiä ja syyt sellaisen siirtoon taas usein tunteeseen perustuvia. Useimmiten rakennuksen omistaja on päättänyt vaihtelevista syistä johtuen luopua rakennuksesta. Parhaassa tapauksessa olemme saaneet kuulla asiasta ajoissa, ja saaneet siten tilaisuuden esitellä rakennusta sivuillamme. Useimmiten aikaa on liian vähän, ja omistajalla kiire. Kehikko saattaa olla jo purettu ja numeroitu, mutta useimmiten siirrettävät talot ovat vielä pystyssä.

Oikean kokoisen ja näköisen vanhan kehikon löytyminen onkin aina kiinni sattumasta. Purettavaksi tarkoitetun hirsirakennuksen uudelleen pystytystä voi kuitenkin kiistatta sanoa kulttuuriteoksi.

 

Aloitimme toimintamme purkamalla kehikoita itse ja myymällä niitä eteenpäin purettuna ja numeroituna. Nopeasti huomasimme, että hirsiä ei ole hyvä siirrellä moneen kertaan. Siksi aloitimme hirsikehikoiden välityksen netissä.
Nyt kauttamme välitettyjä vanhoja kehikoita on jo liki 700. 

 

VANHAT HIRSIKEHIKOT VÄLITYKSESSÄ

PSSST... Välitämme myös vanhoja kiinteistöjä!
 

Vanhojen talojen pelastaminen uuteen elämään on toimintamme tärkein tavoite.
Vanhan kiinteistön myynti on haastavaa sekä myyjälle että ostajalle. Monella myyjällä on myös huoli siitä, että ostaja ymmärtää vanhaa taloa ja osaa arvostaa talon hyväksi jo tehtyä työtä. Siksi ryhdyimme vuonna 2011 esittelemään siirrettävien talojen ohella myös vanhoja kiinteistöjä Navetta.comin kautta.


Olemme saaneet etuoikeuden olla mukana monessa hienossa kunnostusprojektissa. Elämäntilanteiden muuttuessa joudutaan kodille joskus etsimään uusi omistaja. Samalla tavoin kuin oikean kodin löytyminen on onnen kauppaa, on myös oikean ostajan kohtaaminen. Tässä haluamme olla avuksi. Sivuillamme vierailee paljon kävijöitä, jotka osaavat arvostaa vanhan rakennuksen hyväksi tehtyä työtä ja haluavat jatkaa talon kunnostamista entiseen tapaan. 
He myös ymmärtävät sen, että vanhassa talossa nurkat eivät aina ole viivottimella tehtyjä!
 

VANHAT KIINTEISTÖT VÄLITYKSESSÄ