Hirsirakentajat ja -kehikoiden siirtäjät sekä kengittäjät

HIRSIVEISTO HÄRMÄ

Otto Härmä
p. 050-3495976
www.hirsiveistoharma.fi

Forssa/ Kanta-Häme ja Lapua/ Etelä-Pohjanmaa
 

Hirsiveisto Härmä on erikoistunut vanhojen puu- ja hirsirakennusten ja -rakenteiden vaativiin korjaustöihin. Vauriokartoitukset, kengitykset, nostot, tuennat, oikaisut ja siirrot hoituvat vankalla ammattitaidolla. Perustus- ja kivijalkatyöt tehdään samalla sekä myös muut perinnekirvesmiestyöt niin ulkona kuin sisällä.

Yrittäjä Otto Härmällä on yli 15 vuoden monipuolinen ammattityökokemus rakennusalalta, hirsirakentamisesta ja perinnetimpurityöstä. 
Toiminta-alueemme koko maa, painottuen eteläiseen Suomeen.


 

HIRSIBERIA

Ville Puranen
p. 044-2895001
ville.puranen@hirsiberia.fi
Tammela/ Kanta-Häme ja Turunmaa

Mikko Haikonen
p. 045-6759624
mikko.haikonen@hirsiberia.fi
Tampere/ Pirkanmaa

Tuomas Toivonen
p. 041 507 0217
tuomas.toivonen@hirsiberia.fi
Tampere/ Pirkanmaa

www.hirsiberia.fi
 

Asutitpa sitten kartanoa tai torppaa,  joka kaipaa kengitystä, lattioiden korjausta tai vaikka keittiökaapistojen muokkausta, niin olet löytänyt oikean yrityksen toteuttamaan hankkeesi. Nimestään huolimatta Hirsiberia tekee myös muita rakennusrestaurointitöitä; ulkovuoren korjausta, vesikatteita, lisäeristystä, lattioita ja alapohjan uusintaa, tapetointeja ja pinkopahvitusta jne. 


 

HIRSITYÖ HEIKKILÄ OY

Johannes Heikkilä
p. 040-5583744
johannes.heikkila@hirsityoheikkila.fi

www.hirsityoheikkila.fi

Karstula/ Keski-Suomi

Luomme puusta taloja, tiloja, taidetta ja arkkitehtuuria sekä saunoja, joiden rakenteet ja estetiikka kestävät aikaa. Käsissämme puu taipuu siihen, mihin sen suunnittelupöydällä toivotaan taipuvan.

Olemme esimerkiksi tehneet hirsityöt Lonnan saaren saunaan ja Särkänniemen Koiramäen teemapuiston Luhtiaittaan, hevostaliin ja navettaan sekä tehneet hirsikorjaukset kaikkiin Jyväskylän Toivolan Vanhan Pihan seitsemään yli 100-vuotiaaseen hirsirakennukseen.


 

LINTUKORPI OY

Janne Lintukorpi
p. 040-5949300

www.lintukorpi.com

Forssa/ Varsinais-Suomi

Lintukorpi Oy on viiden miehen työryhmä, joka toteuttaa asiakkaan toivomukset viimeistä piirtoa myöten. Olemme erikoistuneet vaikeisiin ja haastaviin restaurointeihin ja rekonstruktioihin. Meiltä voit myös tiedustella kaikista erikoisuuksista mitä mieleenne juolahtaa rakennusrestauroinnin saralla. Toteutamme myös uudiskohteisiin vanhoilla menetelmillä entisajan tunnelmaan esim. muhkuraiset linnanholviseinät, käsin höylätyt lankkukatot ja lattiat, käsin piilutut panelit saunaan tai vaikka lämmitetty tiikkilattia kosteisiin tiloihin. 


 

RAKENNUSRESTAUROINTI K. KLEMOLA

Kalle Klemola
p. 0400-652293
www.rakres.fi

Pälkäne/ Pirkanmaa

Suoritamme päätyönä rakennuksien käytännön korjaustöitä. Korjaustyöt suoritetaan perinteisiä menetelmiä kunnioittaen. Restaurointityöt voidaan asiakkaan toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan suorittaa pidemmällä aikavälillä, vähän kerrassaan. Yritys on toiminut vuodesta 2007 alkaen.Tänä aikana olemme suorittaneet töitä yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. Restaurointi- ja korjaustöissä pyritään kunnioittamaan rakennushistoriallisia arvoja ja löytämään asiakkaalle ja kohteelle sopivin ratkaisu.


 

RESTART RAKENNUSRESTAUROINTI

Karoliina Hytönen
p. 044-5261601
karoliina.hytonen@restart.fi

www.restart.fi

Turku/ Varsinais-Suomi

Teemme hirsikorjauksia aina  pienten aittojen kengityksistä, suurten kartanoiden laajoihin hirsikorjauksiin. Käytämme kunnostuksessa parhaiten aikaa kestäviä, perinteisiä materiaaleja, kuten vanhaa hyväkuntoista hirttä, tuohta ja pellavarivettä. Teemme korjaukset vanhan mallin mukaan.KAIKKEA IÄKÄSTÄ EI TARVITSE UUSIA - VANHAT TALOT ON TEHTY KUNNOSTETTAVIKSI.


 

LAURI KINNUNEN

p. 041-5454227
lauri@hirsilauri.fi


www.hirsilauri.fi


Kirkkonummi/ Uusimaa

Ekologista rakentamista tinkimättömällä laadulla. Käsinveistetyt hirsirakennukset, hirsirakennusten siirrot, kengitykset sekä perinnekirvesmiestyöt. 20 vuoden hirsi- ja perinnekorjauskokemus kartanosta torppaan, perustuksista vesikattoon.


 

HONGOS

Hannes Hyvönen
p. 050-5736478
hanne@hongos.fi

www.hongos.fi


Leppävirta/ Pohjois-Savo
 

Me teemme hirrestä melkein mitä vaan. Hirsirakennusten korjaukset, kengitykset, paikkaukset, oikaisut, nostot ja siirrot. Perinnerakentamista päreistä piilutukseen.


 

RAKENNUS- JA RESTAUROINTILIIKE HIRREST

Janne Aikonen
p. 044-9700432
info@hirrest.fi


www.hirrest.fi

Pori/ Satakunta ja Pirkanmaa

Olemme rakennus- ja restaurointipalveluja tarjoava yritys. Arvoihimme kuuluu rakennuskulttuuriperinnön säilyttäminen ja laadukas ja kestävä toteutus.  Erityisosaamistamme on perinne- ja hirsirakentaminen sekä siirrettävien vanhojen hirsirakennusten rakennustyöt. Toimimme Satakunnan alueella, mutta teemme urakointia myös muualle Suomeen.


 

E-P:N PERINNERAKENTAJAT OY

Juha Kivimäki
p. 040-5010976


Seinäjoki/ Etelä-Pohjanmaa

Työmme vaatii vankan osaamisen ja perinteisten työtapojen ja materiaalien tuntemuksen. Nykyajan asumisvaatimukset eivät ole esteenä vanhan talon siirrolle tai korjaukselle. Siirron tai korjauksen yhteydessä rakennus päivitetään nykyaikaisia asumistarpeita vastaavaksi - rakennuksen historiallista arvokkuutta kunnioittaen. Suoritamme arviointeja erilaisista työkohteista, oli kyseessä sitten iso tai pieni projekti.


 

VAAROJEN RAKENTAJAT OY

Veli-Matti Moilanen
p. 040-5798164
www.vaarojenrakentajat.fi

Puolanka/ Kainuu
 

Hirsirakennusten siirrot paikasta toiseen varmasti ja nopeasti. Puramme ja pystytämme kehikon uuteen paikkaan. Alimpien hirsien vaihto uusiin ja muut hirsirakennusten korjaustyöt ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehtynä. Hirrestä rakentaen talot, mökit, saunat ja piharakennukset.


 

MESTARITIMPURI MIKKO MÄNTYMÄKI

p. 040-5485759
mikko.mantymaki@mestaritimpuri.com

www.mestaritimpuri.com

Pohjanmaa

Perinnerakentamiseen ja vaativaan korjausrakentamiseen erikoistuneet kirvesmiehet suorittavat 30v kokemuksella hirsikehikkojen siirrot, nostot, kengitykset ja sisustustyöt.


 

HIRSIRAKENNUS STOLT

Olli-Pekka Stolt
p. 0400-849 585

hirsityo.stolt@gmail.com


Riihimäki/ Kanta-Häme

Kunnostamme yli 20 vuoden kokemuksella vanhoja hirsitaloja sekä teemme käsinveistettyjä uusia hirsitaloja ja -mökkejä. 

Käsinveistetyt:

 • Hirsimökit, talot, aitat
 • Saunat, savusaunat
 • Pihakalusteet
 • Laavut
 • Grillikatokset
 • Hirsitalojen korjaustyöt

 

VAAROJEN RAKENTAJAT

Veli-Matti Moilanen
p. 040-5798164

vaarojenrakentajat@gmail.com


www.vaarojenrakentajat.fi

Puolanka/ Kainuu

Hirsirakennusten siirrot paikasta toiseen varmasti ja nopeasti. Puramme ja pystytämme kehikon uuteen paikkaan. Hirret merkitään kehikon purkupaikalla ja kuljetetaan hyvässä järjestyksessä siirtopaikalle jossa kehikko kasataan uudelleen. Samalla esimerkiksi alimpien hirsien kunto voidaan arvioida ja hirret uusitaan tarvittaessa.

Alimpien hirsien vaihto uusiin ja muut hirsirakennusten korjaustyöt ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehtynä.


 

RAKENNUSPUUTYÖ JAAKKO KÄHÖNEN

Jaakko Kähönen
p. 0400-434423

jaakko@rakennuspuutyo.fi

www.rakennuspuutyo.fi


Orivesi/ Pirkanmaa
 

Olen perinnerakentamiseen ja vanhojen rakennusten korjaamiseen erikoistunut kirvesmies Orivedeltä. Korjaan vanhoja puurakennuksia perinteisin menetelmin ja materiaalein, tarvittaessa rakennan myös uutta samojen hyväksi havaittujen oppien mukaisesti.


 

LEO LÖNNROTH OY


Leo Lönnroth
p. 044-3038386
perinnerakentaja@leolonnroth.fi

Kurikka/ Etelä-Pohjanmaa

www.lonnroth.fi
 

Olemme kurikkalainen perinnerakentamiseen erikoistunut rakennusyritys. Teemme kaikki työt ekologisin materiaalein rakennusalan parhailla moderneilla työkaluilla. 

Hirsitalon siirto onnistuu - ja rakentaminen loppuun asti.

 • Hirsityöt, korjaukset, kengitykset, rakennusten siirrot, ristikkohirsirakenteet (timberframe)

 • Perinteiset puulattiat, jalopuulattiat, veneenkansilattiat, lattioiden hionnat ja pintakäsittelyt

 • Vesikatteen puurakenteet

 • Koristeelliset sisäkatot

 • Perinteiset puuikkunat ja ovet, ikkunoiden ja ovien korjaukset ja entistykset, ikkunoiden lasitukset

 • Sisustusrakentaminen, perinteiset puiset koristelistoitukset, pielilistoitukset, ikkuna- ja ovilistoitukset

 • Ulko- ja sisämaalaukset ja pintakäsittelyt perinnemaalein, lakoin ja luonnonvahoin

 • Ulkoverhoukset ja ulkoverhouksien entistystyöt

 • Kivijalkojen korjaustyöt

 • Tapetointi ja pinkopahvitus


   


ENTISÖINTI MARKO TYYKILÄ

Marko Tyykilä
p. 040-5519097
marko.tyykila@gmail.com

Ahlainen/ Satakunta

Olen toiminut Puuseppänä vuodesta 1996. Hiljalleen painopiste on siirtynyt oman innostuksen ja itseopiskelun kautta hirsitöihin, erikoisoaamiseni kehikoiden kengityksessä.
Entisöin myös vanhoja ikkunoita sekä valmistan ovia, ikkunoita ja huonekaluja vanhan mallin mukaan.  


 

PERINNEKORJAAJA

Mikko Laurikainen
p. 040 5373 621

mikko@perinnekorjaaja.fi

 

www.perinnekorjaaja.fi

Riihimäki/ Kanta-Häme
 

Perinnekorjaaja on Riihimäellä toimiva yritys, joka on erikoistunut vanhojen rakennusten siirtoihin, korjauksiin ja ylläpitoon sekä suunnitteluun, joka olennaisesti liittyy vanhan talon korjaamiseen. Toiminta-alueemme on eteläinen Suomi.

Olemme ahkeroineet vuodesta 1995 alkaen. Kokemusta on kertynyt sadoista isoista ja pienistä projekteista, erilaisista perinnemateriaaleista ja vanhoista työtavoista. Vuosien aikana olemme kartoittaneet parhaat perinnemateriaalien ja tarvikkeiden valmistajat sekä osaavat tekijät erikoistöihin, joita emme itse tee.

Teemme kokonaisurakointia, jolloin vastaamme rakentamisen/korjaamisen lisäksi mm. projektin aikataulutuksesta, budjetoinnista, työnjohdosta, tarvikkeiden hankinnasta, suunnittelusta ja luvista. Esimerkkinä tällaisesta projektista on hirsitalon siirto uuteen paikkaan. Projekti sisältää satoja eri työvaiheita ja tuhansia työtunteja ennen kuin talo on uudessa paikassa käyttökunnossa. Teemme myös osaurakoita, joilla tarkoitamme yleensä pieniä, lyhytaikaisia ja tarkasti rajattuja työsuoritteita.

Vanhan talon korjaamista ei kannata pelätä. Perinteiset rakennusmenetelmät ovat meille tuttuja, tietoa on paljon tarjolla ja aina kannattaa hetki tuumata – suunnitteluun käytetty aika tuottaa hyvän lopputuloksen.


 

MH LASTU AY

Hanna Sahla
p. 044 503 5778
 

Martin Johansson
p. 044 051 4805

Info@mhlastu.fiPurmo/ Pohjanmaa
 

Vanhanajan verstas tarjoaa hirsikorjauksia perinteisiä työvälineitä ja kädentaitoja kunnioittaen.
 


 

PISPALAN HIRSITYÖ

Teemu Kukka
p. 046-5884623
teemu.kukka@gmail.com

www.pispalanhirsi.fiTampere/ Pirkanmaa

Hirsikorjauksia ja -kengityksiä perinteitä kunnioittaen vuodesta 2010. Laaja kokemus myös erilaisista kirvesmiehentöistä ja rakennusrestauroinnista.

Toiminta-alueena ensisijaisesti Pirkanmaa.


 

SUOMEN HIRSIPERINNE

Jan-Erik Tarpila
p. 040-5142335

jan-erik@tarpila.com
 

www.hirsiperinne.comSastamala/ Pirkanmaa

 

Korjaamme vanhoja hirsirakennuksia ja teemme kuntotarkastuksia vanhoihin perinnerakennuksiin.
Puramme ja siirrämme hirsikehikoita. 


 

 

LAUKKASEN TILA

Mikko Laukkanen
p. 040-7311699
 

mikko.laukkanen@icloud.com

https://laukkasen-tila.webnode.fi/


Pormakku/ Satakunta

 

Rakennan yksilöllisiä pelkka- ja pyöröhirsirakennuksia asiakkaan toiveiden mukaan ja teen hirsirakennusten kengityksiä. 


 

RAKENNUSOSUUSKUNTA PONSI & HAMARA

Nicklas Svensson

p. 040-350 0192

info@ponsihamara.fi


www.ponsihamara.fi


Tampere/ Pirkanmaa

 

Olemme Pirkanmaalainen perinnerakennusosuuskunta. Yritys on perustettu 2019 ja yli kymmenen henkilön porukka koostuu kokeneemmista ja aloittelevista ammattilaisista.

Erityisosaamisalueemme on hirsitalojen vauriokorjaukset ja muu korjausrakentaminen. Teemme kokonaisurakointia ja laajan verkostomme ansiosta löydämme parhaat ratkaisut niin pienempiin kuin isompiinkin projekteihin.

- vauriokartoitukset
- hirsikorjaukset
- hirsitalojen siirrot
- alapohjaremontit
- perustusten korjaaminen
- julkisivuremontit
- ovi- ja ikkunakunnostukset
- märkätilat
- mittatilauskalusteet
- savirappaukset
- pinkopahvitukset ja maalaustyöt


 

HIRSIWERSTAS

Kim Anttila
p. 045-6338703
hirsiwerstas@gmail.com

Riihimäki /Kanta-Häme

 

Hirsi on omin materiaalini. Olen aloittanut uusien hirsiaittojen, -laavujen ja hirsisten pihakalusteiden teon lähes kymmenen vuotta sitten ja nykyään myös vanhojen hirsirakennusten kengitys- ja paikkaustyöt kuuluvat vahvasti työnkuvaani.