Hirsirakentajat ja -kehikoiden siirtäjät sekä kengittäjät

HIRSIVEISTO HÄRMÄ

Otto Härmä
p. 050-3495976
www.hirsiveistoharma.fi

Valkeala/ Kymenlaakso
 

Hirsiveisto Härmä on erikoistunut vanhojen puu- ja hirsirakennusten ja -rakenteiden vaativiin korjaustöihin. Vauriokartoitukset, kengitykset, nostot, tuennat, oikaisut ja siirrot hoituvat vankalla ammattitaidolla. Perustus- ja kivijalkatyöt tehdään samalla sekä myös muut perinnekirvesmiestyöt niin ulkona kuin sisällä.

Yrittäjä Otto Härmällä on yli 15 vuoden monipuolinen ammattityökokemus rakennusalalta, hirsirakentamisesta ja perinnetimpurityöstä. 
Toiminta-alueemme koko maa, painottuen eteläiseen Suomeen.


 

HIRSIBERIA

Ville Puranen
p. 044-2895001
ville.puranen@hirsiberia.fi
Tammela/ Kanta-Häme ja Turunmaa

Mikko Haikonen
p. 045-6759624
mikko.haikonen@hirsiberia.fi
Tampere/ Pirkanmaa

Tuomas Toivonen
p. 041 507 0217
tuomas.toivonen@hirsiberia.fi
Tampere/ Pirkanmaa

www.hirsiberia.fi
 

Asutitpa sitten kartanoa tai torppaa,  joka kaipaa kengitystä, lattioiden korjausta tai vaikka keittiökaapistojen muokkausta, niin olet löytänyt oikean yrityksen toteuttamaan hankkeesi. Nimestään huolimatta Hirsiberia tekee myös muita rakennusrestaurointitöitä; ulkovuoren korjausta, vesikatteita, lisäeristystä, lattioita ja alapohjan uusintaa, tapetointeja ja pinkopahvitusta jne. 


 

HIRSITYÖ HEIKKILÄ OY

Johannes Heikkilä
p. 040-5583744
johannes.heikkila@hirsityoheikkila.fi

www.hirsityoheikkila.fi

Karstula/ Keski-Suomi

Luomme puusta taloja, tiloja, taidetta ja arkkitehtuuria sekä saunoja, joiden rakenteet ja estetiikka kestävät aikaa. Käsissämme puu taipuu siihen, mihin sen suunnittelupöydällä toivotaan taipuvan.

Olemme esimerkiksi tehneet hirsityöt Lonnan saaren saunaan ja Särkänniemen Koiramäen teemapuiston Luhtiaittaan, hevostaliin ja navettaan sekä tehneet hirsikorjaukset kaikkiin Jyväskylän Toivolan Vanhan Pihan seitsemään yli 100-vuotiaaseen hirsirakennukseen.


 

LINTUKORPI OY

Janne Lintukorpi
p. 040-5949300

www.lintukorpi.com

Turku/ Varsinais-Suomi

Lintukorpi Oy on viiden miehen työryhmä, joka toteuttaa asiakkaan toivomukset viimeistä piirtoa myöten. Olemme erikoistuneet vaikeisiin ja haastaviin restaurointeihin ja rekonstruktioihin. Meiltä voit myös tiedustella kaikista erikoisuuksista mitä mieleenne juolahtaa rakennusrestauroinnin saralla. Toteutamme myös uudiskohteisiin vanhoilla menetelmillä entisajan tunnelmaan esim. muhkuraiset linnanholviseinät, käsin höylätyt lankkukatot ja lattiat, käsin piilutut panelit saunaan tai vaikka lämmitetty tiikkilattia kosteisiin tiloihin. 


 

RAKENNUSRESTAUROINTI K. KLEMOLA

Kalle Klemola
p. 0400-652293
www.rakres.fi

Pälkäne/ Pirkanmaa

Suoritamme päätyönä rakennuksien käytännön korjaustöitä. Korjaustyöt suoritetaan perinteisiä menetelmiä kunnioittaen. Restaurointityöt voidaan asiakkaan toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan suorittaa pidemmällä aikavälillä, vähän kerrassaan. Yritys on toiminut vuodesta 2007 alkaen.Tänä aikana olemme suorittaneet töitä yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. Restaurointi- ja korjaustöissä pyritään kunnioittamaan rakennushistoriallisia arvoja ja löytämään asiakkaalle ja kohteelle sopivin ratkaisu.


 

RESTART RAKENNUSRESTAUROINTI

Karoliina Hytönen
p. 044-5261601
karoliina.hytonen@restart.fi

www.restart.fi

Turku/ Varsinais-Suomi

Teemme hirsikorjauksia aina  pienten aittojen kengityksistä, suurten kartanoiden laajoihin hirsikorjauksiin. Käytämme kunnostuksessa parhaiten aikaa kestäviä, perinteisiä materiaaleja, kuten vanhaa hyväkuntoista hirttä, tuohta ja pellavarivettä. Teemme korjaukset vanhan mallin mukaan.KAIKKEA IÄKÄSTÄ EI TARVITSE UUSIA - VANHAT TALOT ON TEHTY KUNNOSTETTAVIKSI.


 

LAURI KINNUNEN

p. 041-5454227
kinnunen.lauritapio@gmail.com

Kirkkonummi/ Uusimaa
 

Olen työskennellyt perinteisten hirsitalojen parissa jo viidentoista vuoden ajan. Lukuisat hirrenvaihdot ovat tuoneet minulle vankan ammattitaidon. Myös kokonaisten hirsirakennusten siirrot sekä käsinveistetyt uudet hirsirakennukset kuuluvat osaamisalueeseeni. Hirrenveistoon vaadittavan ammattitaidon hankin ammattikoulutuksessa. Hirsitöiden lisäksi teen myös kirvesmiehen töitä. 


 

HONGOS

Hannes Hyvönen
p. 050-5736478
hanne@hongos.fi

www.hongos.fi


Leppävirta/ Pohjois-Savo
 

Me teemme hirrestä melkein mitä vaan. Hirsirakennusten korjaukset, kengitykset, paikkaukset, oikaisut, nostot ja siirrot. Perinnerakentamista päreistä piilutukseen.


 

RAKENNUS- JA RESTAUROINTILIIKE HIRREST

Janne Aikonen
p. 044-9700432
www.hirrest.fi

Pori/ Satakunta ja Pirkanmaa

Olemme rakennus- ja restaurointipalveluja tarjoava yritys. Arvoihimme kuuluu rakennuskulttuuriperinnön säilyttäminen ja laadukas ja kestävä toteutus.  Erityisosaamistamme on perinne- ja hirsirakentaminen sekä siirrettävien vanhojen hirsirakennusten rakennustyöt. Toimimme Satakunnan alueella, mutta teemme urakointia myös muualle Suomeen.


 

E-P:N PERINNERAKENTAJAT OY

Juha Kivimäki
p. 040-5010976
www.perinnerakentajat.fi

Seinäjoki/ Etelä-Pohjanmaa

Työmme vaatii vankan osaamisen ja perinteisten työtapojen ja materiaalien tuntemuksen. Nykyajan asumisvaatimukset eivät ole esteenä vanhan talon siirrolle tai korjaukselle. Siirron tai korjauksen yhteydessä rakennus päivitetään nykyaikaisia asumistarpeita vastaavaksi - rakennuksen historiallista arvokkuutta kunnioittaen. Suoritamme arviointeja erilaisista työkohteista, oli kyseessä sitten iso tai pieni projekti.


 

VAAROJEN RAKENTAJAT OY

Veli-Matti Moilanen
p. 040-5798164
www.vaarojenrakentajat.fi

Puolanka/ Kainuu
 

Hirsirakennusten siirrot paikasta toiseen varmasti ja nopeasti. Puramme ja pystytämme kehikon uuteen paikkaan. Alimpien hirsien vaihto uusiin ja muut hirsirakennusten korjaustyöt ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehtynä. Hirrestä rakentaen talot, mökit, saunat ja piharakennukset.