Syksy 2016 kurssit

                                                

TIINA RAITAOJA:
IKKUNANKUNNOSTUS PERINTEISIN TAVOIN

Vanhojen ikkunoiden kunnostus on aikaa vievää puuhaa, eikä niin vaikeaa, etteikö sitä kuka tahansa kärsivällinen vanhan talon asukas osaisi tehdä! 

Päivän ikkunankunnostuskurssilla raapaistaan hieman eri aikakausien ikkunoiden historiaa ja ominaispiirteitä sekä käydään läpi perinteisen ikkunaentisöinnin työvaiheet kuten kitin, lasin ja maalin poistoa ikkunanpuitteista, helojen ja saranoiden käsittelyä, lasien puhdistusta sekä puitteen lasitusta pellavaöljykitillä ja maalausta pellavaöljymaalilla. Näitä työvaiheita pääsee työstämään käytännössä verstaalla olevien malli-ikkunoiden avulla. Toki mukaan voi ottaa myös oman ikkunan, jonka kunnostuksen voi aloittaa jo kurssilla. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. 

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 8 henkeä
Hinta: 105 e (sis. kahvitus)

Huom! Kurssipäiviä on keväisin ja syksyisin useita

 

 

 

Lauantai 13.5.2017 klo 10.00 - 16.00                                                                         

TIINA RAITAOJA:
IKKUNAN PUUOSIEN KORJAAMINEN

Vanhojen ikkunoiden kunnostustyössä vaativinta on puuosien korjaus. Päivän kurssilla keskitytään niihin puutöihin, mitkä voi tehdä käsityökaluilla. Vaihdamme ikkunan tippalistan ja alapuitteen, teemme puitteeseen puolipaikan ja tutustumme myös uuden ikkunakarmin tekoon. Mukaan voi ottaa myös oman ikkunan. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. Huom! Tämä kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti ikkunankunnostuskurssille jo osallistuneille tai muuten ikkunan kunnostuksen perusteisiin jo perehtyneille.

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 8 henkeä
Hinta 105 e (sis. kahvitus)

 

Torstai 17.11.2016 klo 14.00 - 17.00

TIMO NYLANDER:
MITÄ VANHAN TULISIJAN KORJAAMISEKSI VOI TEHDÄ ITSE?

 

Vanhat tulisijat ovat hienosti rakennettuja, eikä niiden asiantuntijoita ole Suomessa monta. Muurari Timo Nylander on purkanut kymmeniä - jollei satoja - kaakeliuuneja ja pystyttänyt toisen mokoman. Aina ei näin järeisiin toimiin tarvitse ryhtyä, vaan korjaamallakin saa vanhalle tulisijalleen lisää ikää. Kurssipäivän aikana muurari kertoo ensin tulisijojen rakenteesta sekä korjauksista teoriassa sekä myös tulisijojen käytöstä. 

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Ilamontie 5, Hattula
Osallistujamäärä: max 14 henkeä
Hinta 38 e (sis. kahvitus)