Syksy 2013 kurssit

Lauantai 5.10.2013 klo 10.00 - 16.00

ELINA WIRKKALA:
PERINNEMAALIT JA NIIDEN KÄYTTÖ 

Liimamaali, kaseiinimaali, temperamaali.. Huh, mitä ne ovat ja missä niitä käytetään? Restaurointi- ja maalarimestari Elina Wirkkala kertoo meille perusteet perinnemaalien historiaan, käyttöön sekä niiden sekoittamiseen itse. Päivän aikana tutustutaan eri sideaineisiin ja niiden käyttöön luentomuotoisesti, valmistetaan liimamaalia ja kaikille omat värikartat. Lopuksi maalataan liimamaalilla savirapattua seinää.

Kunnon työvaatteet mukaan!

Kurssipaikka: Ojakatu 1, Forssa
Osallistujamäärä: max 8 henkeä
Hinta 96 e (sis. soppalounas)


Lauantai 19.10.2013 klo 10.00 - 16.00

ELINA WIRKKALA:
SEINÄN PINKOPAHVITUS

Seinien pinkopahvitus on jälleen suosittua monien hiljaisten vuosien jälkeen. Työ ei ole mahdoton tehtäväksi itsekin, mutta käytännön opastus saattaa auttaa hyvän lopputuloksen saamiseksi! Kurssi pidetään työmaalla, jossa osallistujat pääsevät oikeasti pinkopahvittamaan seiniä. Elina kertoo ensin aiheesta ja materiaaleista teoriassa, minkä jälkeen ryhdytään itse työhän. 

Kunnon työvaatteet ja oma vasara mukaan!

Kurssipaikka: Culturelli -verstas, Ojakatu 1, Forssa
Osallistujamäärä: max 8 henkeä
Hinta 96 e (sis. soppalounas)

 


Torstai 24.10.2013 klo 14.00 - 17.00

HANNU RINNE:
RINTAMAMIESTALO

 

Rintamamiestalo suunniteltiin tyyppitaloksi, mutta siitä tulikin Koti. Kuinka klassikko remontoidaan vanhaa kunnioittaien nykyaikaiseksi kodiksi; kuinka edellisten vuosikymmenten remonttien vahingot saadaan korjattua. Voiko kellaria käyttää muuhun kuin perunoiden säilyttämiseen.. Luennon aikana käydään läpi talon rakenne ja historia kellarista vintille, eristeistä tapetteihin.

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Ilamontie 5, Hattula
Osallistujamäärä: max 12 henkeä
Hinta 42 e (sis. kahvitus)


Lauantai 16.11.2013 klo 10.00 - 16.00 (Täynnä)
Sunnuntai 24.11.2013 klo 10.00 - 16.00

TIINA RAITAOJA:
IKKUNANKUNNOSTUS PERINTEISIN TAVOIN

Vanhojen ikkunoiden kunnostus on aikaa vievää puuhaa, eikä niin vaikeaa, etteikö sitä kuka tahansa kärsivällinen vanhan talon asukas osaisi tehdä! 

Päivän ikkunankunnostuskurssilla raapaistaan hieman eri aikakausien ikkunoiden historiaa ja ominaispiirteitä sekä käydään läpi perinteisen ikkunaentisöinnin työvaiheet kuten kitin, lasin ja maalin poistoa ikkunanpuitteista, helojen ja saranoiden käsittelyä, lasien puhdistusta sekä puitteen lasitusta pellavaöljykitillä ja maalausta pellavaöljymaalilla. Näitä työvaiheita pääsee työstämään käytännössä verstaalla olevien malli-ikkunoiden avulla. Toki mukaan voi ottaa myös oman ikkunan, jonka kunnostuksen voi aloittaa jo kurssilla. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. 

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 8 henkeä
Hinta 96 e (sis. kahvitus)

 


Torstai 12.12.2013 klo 14.00 - 17.00

TIMO NYLANDER:
MITÄ VANHAN TULISIJAN KORJAAMISEKSI VOI TEHDÄ ITSE?

 

Vanhat tulisijat ovat hienosti rakennettuja, eikä niiden asiantuntijoita ole Suomessa monta. Muurari Timo Nylander on purkanut kymmeniä - jollei satoja - kaakeliuuneja ja pystyttänyt toisen mokoman. Aina ei näin järeisiin toimiin tarvitse ryhtyä, vaan korjaamallakin saa vanhalle tulisijalleen lisää ikää. Kurssipäivän aikana muurari kertoo ensin tulisijojen rakenteesta sekä korjauksista teoriassa sekä myös tulisijojen käytöstä. 

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Ilamontie 5, Hattula
Osallistujamäärä: max 14 henkeä
Hinta 42 e (sis. kahvitus)

 

Huom! Tutustu myös Wanhan Wallankumouksen Turussa järjestämiin luentohin täällä!