Syksy 2012 kurssit

Tiistai 25.9.2012 klo 14.00 - 17.00

ELINA WIRKKALA:
VANHAT MAALIT JA NIIDEN KÄYTTÖ 1/2

Liimamaali, kaseiinimaali, temperamaali.. Huh, mitä ne ovat ja missä niitä käytetään? Restaurointi- ja maalarimestari Elina Wirkkala kertoo meille perusteet perinnemaalien historiaan, käyttöön sekä niiden sekoittamiseen itse. Jatkokurssi johdannolle pidetään Elinan verstaalla Forssassa keväällä. Verstaalla pääsee silloin itse sekoittamaan maaleja ja käytännössä testaamaan eri maalien käyttökelpoisuutta eri pinnoille.

Kurssipaikka: Ojakatu 1, Forssa
Hinta 38 e (sis. kahvitus)
 

 

Torstai 25.10.2011 klo 14.00 - noin 19.00

ERKKI HIIPAKKA:
HIRSIRUNGON SIIRTO JA RAKENTEELLISET KORJAUKSET

Jos kengittäminen on haastavaa, luulisi koko hirsikehikon siirtämisen olevan mahdotonta. Siirtoja tehdään kuitenkin jatkuvasti - isompia ja pienempiä. Suomessa tässä aiheessa ehdoton asiantuntija on Erkki Hiipakka. Siirtämiseen liittyy kyllä oleellisesti myös vanhan talon rakenteiden korjaukset, joista Erkki kertoo vuosikymmenten käytännön kokemuksella. 

Pyydämme osallistujilta etukäteen kysymyksiä, joihin luennolla voidaan keskittyä. Kokemuksesta tiedämme, että luvattu kolme tuntia venyy helposti viideksi!  

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Hattula 
Hinta 38 e (sis. kahvitus)
 

 

Torstai 15.11.2012 klo 14.00 - 17.00

TIMO NYLANDER:
PÖNTTÖUUNIN MUURAUS, KORJAUKSET JA KÄYTTÖ

Vanhat tulisijat ovat hienosti rakennettuja, eikä niiden asiantuntijoita ole Suomessa monta.
Muurari Timo Nylander on purkanut kymmeniä - jollei satoja - kaakeliuuneja ja pystyttänyt toisen mokoman. Nyt hän on paikan päällä kertomassa pönttöuunin muurauksesta ja korjauksista sekä köytöstä. Luennolla käydään läpi myös muiden tulisijojen rakenteita ja pieniä korjaustoimenpiteitä, jotka itsekin voi tehdä.

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Hattula 
Hinta 38 e (sis. kahvitus)

 

 

Torstai 13.12.2012 klo 15.00 - 18.00

SATU HUUHKA:
VANHAN TALON RAKENTEET JA NIIDEN KORJAUSTARPEET

Kun vanhan talon ostaa, kannattaa ensin rauhassa tutustua sen korjaustarpeisiin. Mitä on tehtävä heti ja mikä voi odottaa?
Arkkitehti Satu Huuhka asuu itse vanhassa rintamamiestalossa ja on perehtynyt mm. puutalon lämmöneristyksen parantamiseen.

Kurssipaikka: Kahvila Leivintupa, Hattula
Hinta 38 e (sis. kahvitus)