2019 Kurssit

Vanhan Talon salat -kurssit ja luennot järjestetään yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa. Tiina Raitaojan ikkunakunnostuskurssit ovat kestosuosikkejamme, mutta lisäksi olemme valikoineet mukaan vuodenajan ja etukäteiskysynnän mukaan täydentäviä tietoiskuja.

Jokaisen kurssin jälkeen on linkki ilmoittautumiseen, joka ohjaa verkkokauppaamme. Paikka kurssille varataan ja maksetaan sen kautta.
Huomioittehan, että valitsette toimitustavaksi "Nouto varastolta" välttääksenne ylimääräiset ja turhat toimitusmaksut.
Vahvistamme paikkavarauksenne aina sähköpostitse. 

TIINA RAITAOJA:
IKKUNANKUNNOSTUS PERINTEISIN TAVOIN

Vanhojen ikkunoiden kunnostus on aikaa vievää puuhaa, eikä niin vaikeaa, etteikö sitä kuka tahansa kärsivällinen vanhan talon asukas osaisi tehdä! 

Päivän ikkunankunnostuskurssilla raapaistaan hieman eri aikakausien ikkunoiden historiaa ja ominaispiirteitä sekä käydään läpi perinteisen ikkunaentisöinnin työvaiheet kuten kitin, lasin ja maalin poistoa ikkunanpuitteista, helojen ja saranoiden käsittelyä, lasien puhdistusta sekä puitteen lasitusta pellavaöljykitillä ja maalausta pellavaöljymaalilla. Näitä työvaiheita pääsee työstämään käytännössä verstaalla olevien malli-ikkunoiden avulla. Toki mukaan voi ottaa myös oman ikkunan, jonka kunnostuksen voi aloittaa jo kurssilla. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. 

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 8 henkeä (kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi)
Hinta: 105 e 

Huom! Kurssipäiviä on keväisin ja syksyisin useita.


TUTUSTU PÄIVIIN JA ILMOITTAUDU TÄSTÄ >>>

Perjantai 26.4.2019 klo 10.00 - 16.00                                                                         

TIINA RAITAOJA:
IKKUNAN PUUOSIEN KORJAAMINEN

Vanhojen ikkunoiden kunnostustyössä vaativinta on puuosien korjaus. Päivän kurssilla keskitytään niihin puutöihin, mitkä voi tehdä käsityökaluilla. Vaihdamme ikkunan tippalistan ja alapuitteen, teemme puitteeseen puolipaikan ja tutustumme myös uuden ikkunakarmin tekoon. Mukaan voi ottaa myös oman ikkunan. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. Huom! Tämä kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti ikkunankunnostuskurssille jo osallistuneille tai muuten ikkunan kunnostuksen perusteisiin jo perehtyneille.

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 9 henkeä (kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi)
Hinta 105 e 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ >>>