Konsultointi ja kuntotarkastukset

SUOMEN RAKENNUSKONSERVOINTI

Niko Palonen
p. 040-730 2117

konservaattori.palonen@gmail.com

www.suorakon.fi

Sastamala/ Pirkanmaa

Erityisosaamistani on vanhoihin rakennuksiin liittyvä neuvonta, korjaussuunnittelu, kuntoarviointi sekä erilaiset konsultointiyöt. Yritykseni, Suomen Rakennuskonservointi, tarjoaa vanhoihin rakennuksiin liittyviä neuvonta-, konsultointi- ja suunnittelupalveluita laidasta laitaan. Pääosa toiminnastani on tuntiveloituspohjaista asiantuntijapalvelua. Tyypillisiä ongelmia, jossa ihmiset kääntyvät puoleeni ovat: korjaus- ja kunnostustöiden suunnittelu, ongelmat koskien talon rakentaita, vauriokartoitukset, kuntotutkimukset sekä kuntoarviot silmämääräiset katselmukset, lisälämmöneristämisen ja märkätilarakenteiden suunnittelu jne. Vanhojen rakennusten kunnostamisen suunnittelu on erikoisosaamistani. Määritän rakennuksen nykyisen kunnon ja kerron, että miten ja millä materiaaleilla rakennus kannattaa kunnostaa niin, että se säilyy jatkossakin tuleville sukupolville terveenä ja toimivana. Kasvavissa määrin suoritan pikaisia konsultti- ja neuvontakäyntejä kohteissa, joissa paneudutaan lyhyesti rakennuksen yleiskuntoon ja toimivuuteen. Toimin myös kohteen omistajan puolesta suunnittelu- ja valvontatehtävissä, kun rakennustyöt suorittaa ulkopuolinen taho. Näin varmistutaan, että urakoitsijat käyttävät suunniteltuja työtapoja, rakenteita sekä materiaaleja. Erityisosaamistani on kunnostustöiden suunnittelu niin, että rakenteet pysyvät hengittävinä. Suosin orgaanisia materiaaleja, kuten selluvillaa, huokoista puukuitulevyä, paperitapetteja ja öljymaaleja. Korjausehdotusten lisäksi kerron, että mikä vaurion on aiheuttanut ja miten vaurion lisäksi olosuhteet korjataan sellaisiksi, että vaurio ei uusiudu. Koska olen itse käsistäni taitava ja olen tehnyt huomattavan määrän käytännön korjaustöitä sekä uudisrakentamista, niin osaan antaa oikeasti toteuttamisen arvoisia ohjeita.
 


 

PERINNEMESTARI

Hannu Rinne
p. 050-5636 136

hannu@kiviniemenkartano.fi

www.perinnemestari.fi
 

Kymenlaakso ja Uusimaa


Teen neuvontakäyntejä, joilla kerron vanhojen talojen kunnostamista.

Olen seurannut kymmeniä remontteja ja kunnostanut itse vanhoja rakennuksia omassa pihapiirissä pian kahdenkymmenen vuoden ajan. Käytännön puurtamisen ja Perinnemestari-kirjoihin tekemäni teoreettisen selvitystyön pohjalta ymmärrän vanhojen rakennusten tekotavan, ja tiedän kuinka niitä tulee kunnostaa vanhoja työtapoja ja materiaaleja käyttäen. Samalla minulle on kertynyt kokemusta siitä, kuinka nykyaikainen talotekniikka saadaan sovitettua vanhaan rakennukseen. Neuvonta voi olla parin tunnin juttutuokio eri vaihtoehtojen puntaroinnista tai laajempi toimeksianto, jossa teen tarvittavia suunnitelmia ja työpiirustuksia.

Neuvonta onnistuu parhaiten paikan päällä, sillä jokaisella rakennuksella on omat erityispiirteensä.

 


 

ENTISÖINTI JA SISUSTUS MARTISKAINEN

Panu Martiskainen
p. 050-5643 813

panumartiskainen@yahoo.comMäntyharju/ Etelä-Savo / Koko Suomi

 

Restaurointimestarina ymmärrän ja luen vanhaa taloa, sekä kuuntelen omistajan tarpeet.

Minulla on parin kymmenen vuoden vankka kokemus, ja olen sekä urakoinut, valvonut että suunnitellut satoja kohteita. Nyt keskityn neuvontaan, suunnitteluun, valvontaan ja toisinaan urakointiin, ja kauttani löytyy ikkunarestaurointiin tai muuhun tekijät valvonnassani.