Ikkunankunnostajat

RESTAUROINTIOSUUSKUNTA KYMEN KARMIINI

p. 044-7413475
info@kymenkarmiini.fi

www.kymenkarmiini.com

Kaakkois-Suomi, Itä-Uusimaa ja Pääkaupunkiseutu

Olemme interiöörirestaurointiin erikoistunut alan ammattilaisten yhteenliittymä. 
Tutkimme, dokumentoimme, huollamme ja kunnostamme kaikenikäisiä kohteita. 

Ikkunat voidaan kunnostaa perusteellisesti, kaapimalla ne puupuhtaaksi ja lasittamalla kaikki ruudut uudelleen, mutta toisinaan myös kevyempi huoltomaalaus riittää. Kunnostamme ikkunat aina kulloisenkin tarpeen mukaan – ei kannata korjata sitä, mikä ei ole rikki. Kunnostamme tarvittaessa myös ikkunakarmit, yleensä paikan päällä kohteessa. Voit tilata meiltä yhden ikkunapuitteen tai vaikka koko taloyhtiön ikkunoiden kunnostuksen. Kunnostamme kaiken ikäisten kohteiden, myös 1950- ja 60- luvuilla rakennettujen talojen ikkunoita. Kunnostustyössä käytämme perinteisiä, pellavaöljypohjaisia ikkunoiden pintakäsittelymateriaaleja.


RESTAUROINTI & MAALAUS ROSETTE

p. 040-4862621
restaurointi.rosette@gmail.com

www.restaurointirosette.fi

Tampere/ Pirkanmaa

Rakkaudesta restaurointiin, intohimosta pintakäsittelyihin. Kunnostan perinnekohteita, maalaan vanhoja taloja ja päivitän sisätiloja perinteisin materiaalein ja menetelmin. Ikkunoiden ja ovien kunnostus, pinkopahvitus sekä tapetoinnit, koristemaalausten ja lakkapintojen ehostus kuuluvat myös palveluihini. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä projektia. Työpaja Tampereella, toimialue Helsingistä Vaasaan ja Loviisaan.


 

T:mi IKKUNAENTISÖINTI VALANKI

Eija Valanki
p. 040-3070460
eija.valanki@gmail.com

www.ikkunavalanki.fi

Vihti/ Uusimaa

Vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiä ja kunnostusta perinteisillä menetelmillä. Ikkunanentisöijät ry:n jäsen. 

Talon vanhojen ikkunoiden säilyttäminen kannattaa. Vanhat ikkunat on tehty hitaasti kasvaneesta valikoidusta puusta, jollaista ei nykyään enään saa. Entisöimällä vanhat ikkunat voidaan talon alkuperäinen ilme ja rakennushistoriallinen arvo säilyttää.

Ikkunat, jotka näyttävät päällepäin huonokuntoisilta, ovat yleensä säilyttämisen arvoisia. Lahonneet osat voidaan paikata ja loppu ikkuna säilyy ennallaan. Myös vanhat lasit kannattaa säilyttää. Puhalletun ja vedetyn lasin elävä pinta on osa vanhan rakennuksen ulkonäköä.

Vanhat ikkunat on tehty kestämään yhtä kauan kuin itse rakennuskin. Niiden rakenne mahdollistaa puuosien korjaukset osittain ja paikkaamalla. Entisöinti palauttaa vanhojen ikkunoiden toimivuuden ja pellavaöljymaalit suojaavat ikkunoita säiden rasituksilta. Entisöity ikkuna kestää taas vuosia eteenpäin, mutta vaatii maalipinnan huoltoa säännöllisesti. Huoltaminen on helppoa tehdä myös itse - aina ei tarvita uutta maalia, vaan puitteet voidaan puhdistaa liasta ja vahata maalipinta, jolloin maalin kestää taas vuosia eteenpäin ilman uudelleen maalausta. Vahaaminen voidaan toistaa useita kertoja.


 

KLASIWERSTAS

Päivi Kirsilä
p. 050 5376 422
KlasiWerstas@gmail.com
www.klasiwerstas.webnode.fi

Ilmajoki/ Etelä-Pohjanmaa

Vanhat, perinteiset ja alkuperäiset puuikkunat ovat rakennuksen arvokkaimpia ja näkyvimpiä rakennusosia. Ne luovat parhaimillaan rakennukselle yksilöllisen ja elävän ilmeen, jonka ylläpitämiseen ja tavoitteluun kannattaa nähdä vaivaa. 

Ennen ikkunat rakennettiin tarkoin oikeaan vuodenaikaan valitusta, tiheästä sydänpuusta, lasitettiin pellavaöljykitillä tai kiinnitettiin urapuitteisiin, ja maalattiin pellavaöljymaaleilla. Ne tehtiin kestämään oikein huollettuna jopa vuosisatoja. Heikkokuntoisinkaan satavuotias ikkuna ei ole välttämättä menetetty, vaan voidaan saada kunnostuksen ja huollon jälkeen palvelemaan vielä samanmoiset lisää. Tällöin on tärkeää toimia perinteisen käsityötaidon mukaan ja käyttää samoja materiaaleja kuin alkuperäistä ikkunaa valmistettaessa.

KlasiWerstas on ikkunaentisöintiyritys, joka tarjoaa perinteisillä menetelmillä ammattitaitoista ikkunakunnostusta sinulle, joka haluat säilyttää rakennuksesi ikkunat arvokkaina ja toimintakelpoisina tulevillekin sukupolville. Tulen mielelläni tekemään maksuttoman kuntoarvion, teen korjaussuunitelman ja annan tarjouksen kunnostyöstä.  

Verstaani sijaitsee Ilmajoella ja toiminta-alueenani on Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Läntinen Keski-Suomi. 


 

RESTART RAKENNUSRESTAUROINTI

Karoliina Hytönen
p. 044-5261601
karoliina.hytonen@restart.fi

www.restart.fi

Turku/ Varsinais-Suomi

Kunnostamme vanhoja ovia ja ikkunoita perinteisin materiaalein ja menetelmin. Käytämme laadukkaita pellavaöljykittejä ja maaleja, sekä aikakauteen sopivaa lasia. Teemme puukorjaukset vain valikoidusta, puusepänlaatuisesta puutavarasta.


 

AKKUNA JA KAMARI OY

Anne Helander-Vettenranta
p. 050-4316505
anne@akkunakamari.fi

www.akkunakamari.fi

Tampere/ Pirkanmaa

Akkuna & Kamari Oy:ssä huseeraa rakennusrestauroija Anne Helander-Vettenranta yhdessä osaavan alihankkija- ja yhteistyöverkostonsa kanssa. Kunnostamme vanhat ovet ja ikkunat perinteisiä menetelmiä ja pintakäsittelyaineita käyttäen. Kiristämme ja korjaamme vanhat pinkopahvit tai laitamme kokonaan uudet. Teemme tapetointi- ja maalaustöitä niin perinteisillä kuin uusilla menetelmillä. Kauttamme saat myös kattavat kirvesmiehen ja muurarin palvelut. 
 

Referenssikohteitamme:
- Rapolan kartano, Sääksmäki
- As Oy Strömmerinhovi, Tampere
- Asunto-osakeyhtiö Palomäki, Tampere
- Asunto-osakeyhtiö Tampereen Polvikatu 1, Tampere
- Arteles creative Center, Hämeenkyrö
- Willa Wivi, Terälahti


 

IKKUNAENTISÖINTI POKALLA

Marika Mattila
p. 040-5152512
marika@pokalla.fi

www.pokalla.fi

Suur-Salo, Kemiönsaari/ Varsinais-Suomi

Rakkaudesta vanhoihin ruutuihin!

Vanhojen ikkunoiden kunnostusta perinteisin menetelmin ja materiaalein. Kokeneen yhteistyökumppanin kautta myös uudet puuikkunat, perinteiseen tapaan kitattuina ja maalattuina.

Ikkunaentisöijät ry:n jäsen


 

HATTULAN IKKUNA- JA OVIVERSTAS

Sini Honkavuori
p. 050-575 9523
laakso.sini@gmail.com

Hattula/ Kanta-Häme 

Vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostusta ammattitaidolla! 

ANNA KARAMÄKI

p. 050-5452259
anna.karamaki@luukku.com

www.facebook.com/perinnemaalari

Turku/ Varsinais-Suomi

Olen Anna Karamäki, Ikkunaentisöijä ja perinnemaalari. Ikkunaentisöinnin löysin vuonna 2005 opiskellessani rakennusrestaurointia Variassa. Se oli rakkautta ensimmäisestä pokasta lähtien, tiesin että tätä haluan tehdä. Näinä vuosina rakkaus vanhoihin ikkunoihin ja intohimo niiden kunnostamiseen on kulkenut mukanani, välillä suuremmassa ja välillä pienemmässä roolissa. Olen entisöinnyt ikkunoita sekä osuuskunnan jäsenenä (Turunmaan korjausrakentamisosuuskuna), omassa yrityksessäni että palkallisena (Sagalundin museo ja Wjiks Kartano). 


 

ENTISÖINTI OKSA

Niina Mäntylä
p. 045-673 7735
niina.mantyla@entisointioksa.fi

www.entisointioksa.fi

Tampere/ Pirkanmaa

Entisöinti Oksa tarjoaa entisöintipalveluja yksityisille henkilöille, yrityksille ja muille ammattilaisille.

Kunnostamme vanhat ovet, ikkunat ja muut rakennusosat. Työmenetelmät  ja käytettävät materiaalit valitaan kohteen mukaan ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Referensseinä mm. Tampereen Tuomiokirkko ja Finlaysonin kirkko (molemmissa ovet ja ikkunat, Tuomiokirkossa lyijylasi-ikkunoiden konservointi eteläseinällä).


 

IKKU-NOITA

Terhi Reskola
p. 040 7525178
terhire@luukku.com

Hämeenlinna ja Pirkanmaa

Ikkunaentisöintiä Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seudulla. Ikkunoiden kunnostus perinteisin menetelmin ja materiaalein. Ikkunaentisöijät ry:n jäsen.


 

IKKUNAINEN

Sanna Kovasiipi
p. 040-7175603
info@ikkunainen.fi

www.ikkunainen.fi

Karhula/ Kymenlaakso
 

Vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiä perinteisin menetelmin. Versas on Karhulassa, Kymenlaaksossa. Toimialueenani on Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Itäinen Uusimaa, myös saaristokohteet. Koulutan myös ikkunanentisöintiä.