Ikkunankunnostajat

RESTAUROINTIOSUUSKUNTA KYMEN KARMIINI

p. 044-7413475
info@kymenkarmiini.fi

www.kymenkarmiini.com

Kaakkois-Suomi, Itä-Uusimaa ja Pääkaupunkiseutu

Olemme interiöörirestaurointiin erikoistunut alan ammattilaisten yhteenliittymä. 
Tutkimme, dokumentoimme, huollamme ja kunnostamme kaikenikäisiä kohteita. 

Ikkunat voidaan kunnostaa perusteellisesti, kaapimalla ne puupuhtaaksi ja lasittamalla kaikki ruudut uudelleen, mutta toisinaan myös kevyempi huoltomaalaus riittää. Kunnostamme ikkunat aina kulloisenkin tarpeen mukaan – ei kannata korjata sitä, mikä ei ole rikki. Kunnostamme tarvittaessa myös ikkunakarmit, yleensä paikan päällä kohteessa. Voit tilata meiltä yhden ikkunapuitteen tai vaikka koko taloyhtiön ikkunoiden kunnostuksen. Kunnostamme kaiken ikäisten kohteiden, myös 1950- ja 60- luvuilla rakennettujen talojen ikkunoita. Kunnostustyössä käytämme perinteisiä, pellavaöljypohjaisia ikkunoiden pintakäsittelymateriaaleja.


PITOPOHJA

Helena Pohjanpalo
p. 040-960 8600

pitopohja.ikkunat@gmail.com


Punkalaidun/ Pirkanmaa

 

Onko talossasi kunnostusta kaipaavat vanhat puuikkunat? Onnea - onnekas sinä!

Vanhoissa ikkunoissa on käytetty aina huolella valittua ja kestävää puumateriaalia - sellaista ei mistään enää saa. Ulospäin hyvin huonoltakin ja rapisevalta näyttävän pinnan alla on usein kuitenkin täysin ehjää ja vahvaa puuta sekä ikkunanpuite, joka on edelleen täysin kunnostuskelpoinen. Tarvittaessa puukorjauksia ja -paikkauksia voi tehdä myös vanhaa puumateriaalia käyttäen.

Vanhat ikkunalasit ovat arvokkaita, myös säilyttämisen arvoisia ja erittäin kauniita. Ne kannattaa ehdottomasti säästää ja käyttää uudelleen. 

Kunnostan vanhoja ikkunoita ja ovia perinnemenetelmin ja -materiaalein jatkamaan elämäänsä vielä tulevina vuosikymmeninäkin. 

 


 

IKKUNAPRINSSI

Jaska Kilpiäinen
p. 050-5438497

jaakko.kilpiainen@gmail.com


instagram/ikkunaprinssi


Karjalohja /Uusimaa


Entisöin ja kunnostan vanhoja puurakenteisia ikkunoita ja ovia.

Referenssit:
- satavuotiaan jugend-huvilan ikkunoiden ja ulko-oven entisöinti Liperissä
- 1930-luvun omakotitalon lasikuistin ikkunoiden entisöinti Porvoossa
- Oulunkylän vanhan juna-aseman ikkunakokonaisuuden korjaaminen Helsingissä
- vanhan torpan ikkunoiden entisöinti Sipoossa
- Porvoon Akilleksen toimitalon ikkunoiden kunnostus
- ja paljon muuta...
 


 

HATTULAN IKKUNA- JA OVIVERSTAS

Sini Honkavuori
p. 050-575 9523
sini@ikkunajaoviverstas.fi

Hattula/ Kanta-Häme 

Vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostusta ammattitaidolla! 

T:mi IKKUNAENTISÖINTI VALANKI

Eija Valanki
p. 040-3070460
eija.valanki@gmail.com

www.ikkunavalanki.fi

Vihti/ Uusimaa

Vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiä ja kunnostusta perinteisillä menetelmillä. Ikkunanentisöijät ry:n jäsen. 

Talon vanhojen ikkunoiden säilyttäminen kannattaa. Vanhat ikkunat on tehty hitaasti kasvaneesta valikoidusta puusta, jollaista ei nykyään enään saa. Entisöimällä vanhat ikkunat voidaan talon alkuperäinen ilme ja rakennushistoriallinen arvo säilyttää.

Ikkunat, jotka näyttävät päällepäin huonokuntoisilta, ovat yleensä säilyttämisen arvoisia. Lahonneet osat voidaan paikata ja loppu ikkuna säilyy ennallaan. Myös vanhat lasit kannattaa säilyttää. Puhalletun ja vedetyn lasin elävä pinta on osa vanhan rakennuksen ulkonäköä.

Vanhat ikkunat on tehty kestämään yhtä kauan kuin itse rakennuskin. Niiden rakenne mahdollistaa puuosien korjaukset osittain ja paikkaamalla. Entisöinti palauttaa vanhojen ikkunoiden toimivuuden ja pellavaöljymaalit suojaavat ikkunoita säiden rasituksilta. Entisöity ikkuna kestää taas vuosia eteenpäin, mutta vaatii maalipinnan huoltoa säännöllisesti. Huoltaminen on helppoa tehdä myös itse - aina ei tarvita uutta maalia, vaan puitteet voidaan puhdistaa liasta ja vahata maalipinta, jolloin maalin kestää taas vuosia eteenpäin ilman uudelleen maalausta. Vahaaminen voidaan toistaa useita kertoja.


 

IKKUNAENTISÖINTI SININEN IKKUNA OY

Tiina Raitaoja
p. 040-3520950
tiina.torniainen@gmail.com

www.sininenikkuna.com

Hausjärvi/ Etelä-Suomi

Sininen Ikkuna on perustettu vuonna 2008 ja keskittyy vanhojen ikkunoiden entisöintiin. 
Meillä on aito rakkaus vanhoihin taloihin ja niiden säilyttämiseen sekä pitkä työkokemus vanhojen rakennusten parissa. Meillä on paljon tietoa eri aikakausien rakentamisesta ja materiaaleista sekä silmää luoda vanhan ajan henkeä. Asiakkaamme ovat pääosin samanhenkisiä vanhaa rakennuskantaa arvostavia ihmisiä.

Asiakkaamme yllättyvät kerta toisensa jälkeen, miten upeita heidän ikkunoistaan tuli. Olemme myös tunnettuja täsmällisistä aikatauluista. Tämä asiakastyytyväisyys tuottaa meille suurta työniloa ja intoa tuleviin projekteihin.


 

KLASIWERSTAS

Päivi Kirsilä
p. 050 5376 422
KlasiWerstas@gmail.com
www.klasiwerstas.webnode.fi

Ilmajoki/ Etelä-Pohjanmaa

Vanhat, perinteiset ja alkuperäiset puuikkunat ovat rakennuksen arvokkaimpia ja näkyvimpiä rakennusosia. Ne luovat parhaimillaan rakennukselle yksilöllisen ja elävän ilmeen, jonka ylläpitämiseen ja tavoitteluun kannattaa nähdä vaivaa. 

Ennen ikkunat rakennettiin tarkoin oikeaan vuodenaikaan valitusta, tiheästä sydänpuusta, lasitettiin pellavaöljykitillä tai kiinnitettiin urapuitteisiin, ja maalattiin pellavaöljymaaleilla. Ne tehtiin kestämään oikein huollettuna jopa vuosisatoja. Heikkokuntoisinkaan satavuotias ikkuna ei ole välttämättä menetetty, vaan voidaan saada kunnostuksen ja huollon jälkeen palvelemaan vielä samanmoiset lisää. Tällöin on tärkeää toimia perinteisen käsityötaidon mukaan ja käyttää samoja materiaaleja kuin alkuperäistä ikkunaa valmistettaessa.

KlasiWerstas on ikkunaentisöintiyritys, joka tarjoaa perinteisillä menetelmillä ammattitaitoista ikkunakunnostusta sinulle, joka haluat säilyttää rakennuksesi ikkunat arvokkaina ja toimintakelpoisina tulevillekin sukupolville. Tulen mielelläni tekemään maksuttoman kuntoarvion, teen korjaussuunitelman ja annan tarjouksen kunnostyöstä.  

Verstaani sijaitsee Ilmajoella ja toiminta-alueenani on Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Läntinen Keski-Suomi. 


 

RESTART RAKENNUSRESTAUROINTI

Karoliina Hytönen
p. 044-5261601
karoliina.hytonen@restart.fi

www.restart.fi

Turku/ Varsinais-Suomi

Kunnostamme vanhoja ovia ja ikkunoita perinteisin materiaalein ja menetelmin. Käytämme laadukkaita pellavaöljykittejä ja maaleja, sekä aikakauteen sopivaa lasia. Teemme puukorjaukset vain valikoidusta, puusepänlaatuisesta puutavarasta.


 

AKKUNA JA KAMARI OY

Anne Helander-Vettenranta
p. 050-4316505
anne@akkunakamari.fi

www.akkunakamari.fi

Tampere/ Pirkanmaa

Akkuna & Kamari Oy:ssä huseeraa rakennusrestauroija Anne Helander-Vettenranta yhdessä osaavan alihankkija- ja yhteistyöverkostonsa kanssa. Kunnostamme vanhat ovet ja ikkunat perinteisiä menetelmiä ja pintakäsittelyaineita käyttäen. Kiristämme ja korjaamme vanhat pinkopahvit tai laitamme kokonaan uudet. Teemme tapetointi- ja maalaustöitä niin perinteisillä kuin uusilla menetelmillä. Kauttamme saat myös kattavat kirvesmiehen ja muurarin palvelut. 
 

Referenssikohteitamme:
- Rapolan kartano, Sääksmäki
- As Oy Strömmerinhovi, Tampere
- Asunto-osakeyhtiö Palomäki, Tampere
- Asunto-osakeyhtiö Tampereen Polvikatu 1, Tampere
- Arteles creative Center, Hämeenkyrö
- Willa Wivi, Terälahti


 

ANNA KARAMÄKI

p. 050-5452259
anna.karamaki@luukku.com

www.facebook.com/perinnemaalari

Turku/ Varsinais-Suomi

Olen Anna Karamäki, Ikkunaentisöijä ja perinnemaalari. Ikkunaentisöinnin löysin vuonna 2005 opiskellessani rakennusrestaurointia Variassa. Se oli rakkautta ensimmäisestä pokasta lähtien, tiesin että tätä haluan tehdä. Näinä vuosina rakkaus vanhoihin ikkunoihin ja intohimo niiden kunnostamiseen on kulkenut mukanani, välillä suuremmassa ja välillä pienemmässä roolissa. Olen entisöinnyt ikkunoita sekä osuuskunnan jäsenenä (Turunmaan korjausrakentamisosuuskuna), omassa yrityksessäni että palkallisena (Sagalundin museo ja Wjiks Kartano). 


 

ENTISÖINTI OKSA

Niina Mäntylä
p. 045-673 7735
niina.mantyla@entisointioksa.fiTampere/ Pirkanmaa

Entisöinti Oksa tarjoaa entisöintipalveluja yksityisille henkilöille, yrityksille ja muille ammattilaisille.

Kunnostamme vanhat ovet, ikkunat ja muut rakennusosat. Työmenetelmät  ja käytettävät materiaalit valitaan kohteen mukaan ja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Referensseinä mm. Tampereen Tuomiokirkko ja Finlaysonin kirkko (molemmissa ovet ja ikkunat, Tuomiokirkossa lyijylasi-ikkunoiden konservointi eteläseinällä).


 

IKKU-NOITA

Terhi Reskola
p. 040 7525178
terhire@luukku.com

Hämeenlinna ja Pirkanmaa

Ikkunaentisöintiä Pirkanmaalla ja Hämeenlinnan seudulla. Ikkunoiden kunnostus perinteisin menetelmin ja materiaalein. Ikkunaentisöijät ry:n jäsen.


 

IKKUNAINEN

Sanna Kovasiipi
p. 040-7175603
info@ikkunainen.fi

www.ikkunainen.fi

Karhula/ Kymenlaakso
 

Vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiä perinteisin menetelmin. Versas on Karhulassa, Kymenlaaksossa. Toimialueenani on Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Itäinen Uusimaa, myös saaristokohteet. Koulutan myös ikkunanentisöintiä. 


 

ARVONKORJAAJAT OY

Henna Lintunen
p. 041-5446161
henna@arvonkorjaajat.fi

www.arvonkorjaajat.fi


Turku/ Varsinais-Suomi
 

Korkealaatuiset materiaalit ja tinkimätön työn jälki kuuluvat Arvonkorjaajien periaatteisiin. Arvonkorjaajat Oy perustettiin vuonna 2007 täydentämään Turun alueen restaurointi- ja entistämisyritysten kenttää. Yritys keskittyy rakennusta kunnioittavaan restaurointiin. Kun kohde korjauksen jälkeen näyttää hyvin hoidetulta ja ikäiseltään, työ on onnistunut. Kohteet vaihtelevat yksittäisistä ikkunoista ja interiööreistä kokonaisiin rakennuksiin ja taloyhtiöihin.

Työskentelemme pääasiassa historiallisissa kohteissa. Nuorimmat työkohteistamme on rakennettu 1950-luvulla.

*Ikkunoiden ja ovien korjaus
*Pinkopahvin asennukset kattoon ja seiniin
*Sisä- ja ulkomaalaukset
*Tapetoinnit ja paperoinnit
*Koriste- ja roiskemaalaukset 


 

KLASIKONTTORI

Ulla Paakkari
p. 050-5975605

upaakkari@gmail.comVantaa/ Uusimaa

Entisöin ikkunoita ja ovia perinteisin menetelmin, perinteisillä materiaaleilla. Haluan auttaa säilyttämään rakennushistoriaamme ja kaikkea sitä kauneutta jota meitä aikaisemmat osaajat ovat luoneet. Uskon että aitoudesta ja yksityiskohdista syntyy tunnelma joka miellyttää silmää ja sielua.

Olen ikkunaentisöijät ry:n jäsen. Verstaani sijaitsee Vantaalla ja päätoimialueeni on pääkaupunkiseutu ja Uusimaa. Teen töitä sekä yksin, että isommissa projekteissa yhteistyöverkostoni kanssa.


 

ENTISÖINTIVERSTAS CAMILLA KALLIO

p. 044-5197300
verstas@camillakallio.fiParainen/ Varsinais-Suomi ja Uusimaa

Ominta alaani on vanhojen ikkunoiden, ovien sekä muiden rakennusosien kunnostus ja entisöinti, perinteiset pintakäsittelyt ja puutyöt sekä huonekalujen kunnostus. Teen yhteistyötä verhoomoiden sekä puuseppien kanssa.

Olen rakennusrestauroija. Yrittäjänä vuodesta 2012 lähtien olen tehnyt töitä rakennusperinteen säilyttämiseksi.


 

UNTAMON ENTISÖINTI

p. 050-3060112
janne@untamorestaurointi.fi

www.untamorestaurointi.fi

Helsinki/ Uusimaa

 

Untamon Entisöinti kunnostaa ja entisöi Helsingin keskustan arvokohteiden, asunto- osakeyhtiöiden sekä yksityisasiakkaiden ovia ja ikkunoita. Kunnostamme niin yksittäisiä ovia ja ikkunoita kuin koko taloyhtiön kattavia ovi- ja ikkunakokonaisuuksia.

Palveluihimme kuuluvat entisöinnin lisäksi ikkunoiden ja ovien kuntokartoitus, ovi-ja ikkunakunnostus sekä ovi-ja ikkunahuolto. Myös väritutkimukset, työn seuranta ja valvontapalvelut kuuluvat Untamon Entisöinnin valikoimaan.


 

ENTISÖINTI KILPELÄINEN

Susanna Kilpeläinen
p. 040-529 1039
entisointikilpelainen@gmail.com

www.taidolla.fi

Kauhajoki/ Etelä-Pohjanmaa


Ikkunoiden ja ovien kunnostusta perinteisin menetelmin ja materiaalein. Suoritamme myös huonekalujen kunnostusta sekä puusepän mittatilaustöitä. 
 


 

ENTISÖINTI JA SISUSTUS MARTISKAINEN

Panu Martiskainen
p. 050-5643 813

panumartiskainen@yahoo.comMäntyharju/ Etelä-Savo /Koko Suomi

Restaurointimestarina ymmärrän ja luen vanhaa taloa, sekä kuuntelen omistajan tarpeet.

Minulla on parin kymmenen vuoden vankka kokemus, ja olen sekä urakoinut, valvonut että suunnitellut satoja kohteita. Nyt keskityn neuvontaan, suunnitteluun, valvontaan ja toisinaan urakointiin, ja kauttani löytyy ikkunarestaurointiin tai muuhun tekijät valvonnassani.


 

VERKSTADEN STORMHAKE


Monica Carlsson-Sandroos
p. 040-720 7246
monica.carlsson@stormhake.inet.fi

Evitskog/ Uusimaa

 

Ikkunoiden ja ovien restaurointia perinteisin menetelmin ja materiaalein.

Restaurering av fönster och dörrar med traditionella metoder och material.


 

PORVOON VANHA IKKUNA

Mirka Halonen
p. 050-3369302
mirka.halonen@gmail.com

Porvoo/ Uusimaa

Perinteistä käsityötä vanhaa kunnioittaen ja luontoa säästäen.


 

MH LASTU AY

Hanna Sahla
p. 044 503 5778
 

Martin Johansson
p. 044 051 4805

Info@mhlastu.fiSastamala/ Pirkanmaa

Vanhanajan verstas tarjoaa ikkunoiden ja ovien kunnostusta perinteisiä työvälineitä ja kädentaitoja kunnioittaen.


 

RESTAURANTTI

Antti Ahopelto
p. 040-7391739
antti@restaurantti.fi


www.restaurantti.fi

Kuru/ Pirkanmaa

Restaurantti-yritys on ehtinyt jo ikään, johon kahden käden sormet eivät riitä sitä enää laskemaan, siitäkin huolimatta että tällä puusepällä on jopa kaikki sormet tallella!
Toimin pääsääntöisesti Tampereen ja sen lähikuntien alueella. Mutta tarvittaessa sopimuksen mukaan kauempanakin.

Toimialoihini kaikenikäisten rakennuksien parissa kuuluvat esimerkiksi:
-Puusepäntyöt
-Rakennusten restaurointityöt
-Tapetoinnit
-Maalaustyöt
-Listoitukset
-Kalusteasennukset
-Kaikenlaiset rakennusten viimeistelytyöt
-Ikkunaentisöinnit
-Ovientisöinnit
-Huonekaluentisöinnit


 

IKKUNAENTISÖINTI POKALLA

Marika Mattila
p. 040-5152512
marika@pokalla.fi

www.pokalla.fi

Suur-Salo, Kemiönsaari/ Varsinais-Suomi

 

Rakkaudesta vanhoihin ruutuihin!

Vanhojen ikkunoiden ja ovien entisöintiä samoilla menetelmillä, joilla mestarit ovat ne aikoinaan tehneet. Käytän pellavaöljypohjaisia perinnemateriaaleja.

Myös puusepän valmistamien, uusien ikkunapuitteiden lasitus, kittaaminen ja maalaaminen.

Ikkunaentisöijät ry:n jäsen.


 

KALUSTEVEISTÄMÖ A. KOLARI
 

Antti Kolari
p. 041-4397466
kolari@kalusteveistamo.comKuopio/ Pohjois-Savo

Olen erikoistunut vanhojen ikkunoiden entisöintiin perinteisin keinoin sekä uusien
ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Kunnostan ja valmistan myös huonekaluja.
 

Referenssit: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo
                    Riuttalan talonpoikaismuseo
                    As. Oy Piispanpuisto


 

ARTIS VITREA

Jyrki T. Jortikka
p. 0400-574952
artisvitrea@hotmail.com

www.studioe.fi/Jyrki-T-Jortikka

Helsinki/ Uusimaa

Muotoilen laseja vanhoihin sekä uusvanhoihin ikkunoihin. Konservoin vanhoja ikkunalaseja. Myös ovien ja kaapistojen lasitukset onnistuvat.

Konsultoin edellä mainituissa kohteissa myös suunnittelijoita projektien alkuvaiheessa.


 

SAARJU OY

Jukka Saari
p. 040-197 4870
toimisto@saarju.fi

www.saarju.fi

Vampula/ Satakunta

Entisöinti on kestävä valinta ja ekoteko.
Perinteiden kunnioitus on mahdollista myös ikkunoiden osalta.
Vanhojen puitteiden ja karmien yksityiskohdat ovat usein käsityönä tehtyjä, ja oikean aikakauden mukainen tyyli on säilyttämisen arvoinen.

Kunnostuksessa käytetään rakennuksen ja ikkunan ajan henkeen sopivia menetelmiä, joihin kuuluu tarvittaessa niin kittaukset pellavakitillä kuin ympäristöystävälliset pellavaöljymaalitkin. Samalla voidaan korjata puuosia tai tehdä vaikkapa uusi ilme taloon vuorilaudat uusimalla.

”Halu säilyttää niin miljööt, pihapiirit, talot kuin ikkunatkin toimintakuntoisina jälkipolvien ihailtavaksi ja vanhojen aikojen kunniaksi, motivoi tekemään tätä työtä.”

 


 

RAKENNUSRESTAUROINTI SOLIKE
Tarja Jokinen

p. 050-5146865
tarja.jokinen@solike

www.solike.fi

Kirkkonummi/ Uusimaa

Restaurointikisälli-erikoismaalari Tarja Jokinen

Osaamisalueeni:
- vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostus
- pinkopahvitus
- maalaus ja tapetointi perinteisin menetelmin ja materiaalein
 


 

IKKUNAENTISÖINTI FALSSI

Kati Aaltonen
p. 040-5050829

werstas.falssi@gmail.com

 

Pyhtää/ Kymenlaakso

 

 

Arvostuksesta vanhaa käsityötä ja luontoa kohtaan!
Ikkunaentisöintiä perinteisin menetelmin ja materiaalein.
Olen Ikkunaentisöijät ry:n jäsen. 

Toimialueeni on Kymenlaakso, Itä-Uusimaa, eteläinen Päijät-Häme ja tapauskohtaisesti Länsi-Lappi ja muu Suomi.


 

MAALAUS JA VERHOILUTYÖ MURAALI

Katja Aalto
p. 044-9947903

info@muraali.net

 

Pöytyä/ Varsinais-Suomi

 

Olen kunnostanut ikkunoita vuodesta 2008 erilaisissa kohteissa ja omalla verstaalla.
Lasitus, kittaus ja maalaus onnistuu - puutyöt teetän puusepällä. Vanhaa lasia löytyy pieniä eriä. 

 
Referenssikohteita mm. 

- Iskun talo, Paimio

- Rantakulman vpk, Kaarina 

- Sukselan koulu, Paimio

- As. Oy Itä 4 rakennusta, Turku