Huonekaluentisöinti ja verhoilu

ANTIIKKI & RESTAUROINTI LAURILA

Sanna Laurila
p. 040-728 72 74
antiikki@restaurointilaurila.fi 

www.restaurointilaurila.fi

Porvoo/ Uusimaa

Vanhoista esineistä ei ole tarkoitus tehdä uusia.  Tässä työssä mietitään siis aina ensin mitä huonekalulle ei tarvitse tehdä. Mestarin työnjälkeäkin arvokkaampaa on alkuperäisen tekijän kädenjälki, vaikka sitten hieman kuluneena.

Käytämme laadukkaita ja mahdollisimman lähellä tuotettuja perinnemateriaaleja asiakkaidemme huonekalujen restaurointiin. Annamme asiakkaillemme myös hyödyllistä tietoa esineen säilyttämisestä ja oikeaoppisesta hoitamisesta kotona.
 


 

ARTEMIK

Annina Pudas
p. 040-577 4561
annina.pudas@gmail.com

Kirkkonummi/ Uusimaa

Verhoilu- ja Sisustusliike Artemik on v. 2000 perustettu huonekalu-, sisustus- ja veneverhoiluun sekä sisustuskankaisiin erikoistunut yritys. Toimimme Espoon ja Kirkkonummen rajalla Luomassa idyllisessä vanhassa Ingvastin navetassa. Tule tutustumaan! Suunnitellaan yhdessä kotisi kuntoon.

Mestarityötä yli 30 vuoden kokemuksella.
 


 

ANTIKO OY

p. 040-5084921
info@antiko.fi

www.antiko.fi

Kitee/ Pohjois-Karjala

Antiko Oy valmistaa laadukkaat ja persoonalliset mittatilaushuonekalut sekä kunnostaa, entisöi ja verhoilee vanhat ja rikkinäiset huonekalusi taidolla ja kokemuksella. Kunnostamme vanhaa ja rakennamme uutta - asiakkaan toiveiden mukaan. Laadukas työnjälki ja käyttämämme materiaalit takaavat ensiluokkaisen työnjäljen, ja esimerkiksi perinteiselle verhoilulle annamme jopa 10 vuoden takuun. Tutustu tarkemmin palveluihimme:
 


 

VERHOOMO PAULAN PRYYLI

 


p. 040-528 5695
info@paulanpryyli.fi

www.paulanpryyli.fi

Hyvinkää/ Uusimaa
 

Kunnostan ja verhoilen niin perinteiset kuin modernimmatkin kalusteet sekä koteihin että julkisiin tiloihin, käyttäen kalusteiden tyyliin ja aikakauteen sopivia materiaaleja ja työmenetelmiä. 


 

RESTAUROINTI MIKAEL HOLMA


Mikael Holma
p. 040-8463970
info@restaurointimikael.fi
 

www.restaurointimikael.fi

Pälkäne/ Pirkanmaa

Huonekalujen entisöintipalveluja yksityisille ja yrityksille. Katso sivuni! Restauroin ennen muuta antiikkia, mutta yhtä mielelläni myös uudempia huonekaluja. Teen muunmuassa puuosien kunnostusta, pintakäsittelyjä ja pienimuotoisia verhoiluja. Myös huonekalun tuunaus asiakkaan toiveen mukaiseksi onnistuu.


 

ENTISÖINTIVERSTAS CAMILLA KALLIO

p. 044-5197300
verstas@camillakallio.fiParainen/ Varsinais-Suomi ja Uusimaa

Ominta alaani on vanhojen ikkunoiden, ovien sekä muiden rakennusosien kunnostus ja entisöinti, perinteiset pintakäsittelyt ja puutyöt sekä huonekalujen kunnostus. Teen yhteistyötä verhoomoiden sekä puuseppien kanssa.

Olen rakennusrestauroija. Yrittäjänä vuodesta 2012 lähtien olen tehnyt töitä rakennusperinteen säilyttämiseksi.


 

ENTISÖINTI KILPELÄINEN

Susanna Kilpeläinen
p. 040-529 1039
entisointikilpelainen@gmail.com

www.taidolla.fi

Kauhajoki/ Etelä-Pohjanmaa


Huonekalujen entisöintiä perinteisin menetelmin ja materiaalein. Suoritamme myös ikkunoiden ja ovien kunnostusta sekä puusepän mittatilaustöitä. 


 

VERHOILIJAMESTARI KATJA TORVINEN

Katja Torvinen
p. 050-330 9113
katja@verhoilijamestari.net

www.verhoilijamestari.net

Ylöjärvi/ Pirkanmaa

Onko perinnöksi saamassasi rottinkisohvassa punos hajalla? Ei hätää, sen voi korjata! Erikoisosaamistamme ovat erilaiset punontatyöt, kuten nahka-ja narupunonnat, wienernauhapunonnat, sekä rottinkiverkkojen uusimiset.

Teemme ammattitaidolla ja yli 20 vuoden kokemuksella erilaisia verhoilutöitä - perinteisitä joustinhuonekaluista nykyaikaisiin vaahtomuovihuonekaluihin. Tarvittaessa noudamme ja toimitamme valmiit kalusteet.


 

ASIKKALAN PUUSEPPÄ

Markku Hämäläinen
p. 040-5055884
markku@asikkalanpuuseppa.fi

www.restaurointilaurila.fi

Vääksy/ Päijät-Häme

Entisöimme ja korjaamme vanhat huonekalut ammattitaidolla.
Tarvittaessa teemme rikkinäisen osan tilalle uuden. Pintakäsittelymahdollisuudet ovat mm. lakkaus, petsaus, maalaus, vahaus ja erilaiset öljyämiset.

Verhoilutöitä emme valitettavasti tee.


 

ENTISÖINTI SIRKKU PEIPPO

Sirkku Peippo
p. 045 138 2772
sirkku@sirkku.fi

www.sirkku.fi

Tampere/ Pirkanmaa

Teen lähinnä ennen 70-lukua valmistuneiden puisten huonekalujen entisöintiä, kunnostusta ja maalausta. Teen liitosten liimauksia, pieniä viilupaikkauksia, huonekalujen puhdistusta, maalien-ja lakkojen poistoa, petsausta, lakkausta ja maalausta sekä koristemaalausta. Puukorjaukset teetän muualla.

Huonekalujen entisöintiin ja kunnostukseen käytän sekä perinteisiä että nykyaikaisia aineita. Teen kaikki maalaus-ja lakkaustyöt siveltimellä, koska käsityön jälki saa näkyä vanhassa mööpelissä.

Ikä saa näkyä vanhassa mööpelissä. Huonekalusta ei tehdä uutta vaan se korjataan vanhaa vaalien. Kolhut, naarmut ja halkeilut kertovat eletystä elämästä. Vanhan huonekalun kunnostus on ekologinen teko.


 

HIENOPUUSEPPÄ ANNE SALO

Anne Salo
p. 050-3433408

anne.salo@kotinet.com

 

Teen uusia kalusteita sekä korjaan vanhoja huonekaluja massiivipuusta. Verhoilen kaikenlaista sekä maalaan kukkasia - ootraan ja marmoroin.

Vanhat työmenetelmät kiinnostavat. Siksi käytänkin vanhoja työkaluja joissakin kohdin tietyn vaikutelman saamiseksi.
Jos sinulla on jokin korjattava esine tai haluat iki-ihanan ruokapöydän, voin sen sinulle toteuttaa!


 

ELSA MÖBEL

Evalis Sundqvist
p. 040-8316258

evalis@elsamobel.fi

www.elsamobel.fi

Kruunupyy/ Pohjanmaa

Kunnostamme huonekaluja antiikista moderniin. Koska jokainen huonekalu on yksilönsä, mietitään ja suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa sen vaatimat korjaustoimenpiteet pienestä ehostuksesta täysremonttiin. Tavallisimpia kunnostettavia huonekaluja ovat esim. lipastot, tuolit, senkit ja ruokapöydät.


 

SEITSEMÄS HUONE


p. 050-5469090
myynti@seitsemashuone.fi
 

www.seitsemashuone.fi

Helsinki/ Uusimaa

 

Antiikkihuonekalut palautetaan alkuperäiseen loistoonsa perinteisiä työtapoja kunnioittaen ja ajan patinan säilyttäen. Jokainen huonekalu entisöidään kuntonsa ja ikänsä mukaisesti. Mitä vanhempi huonekalu, sitä vähemmän sille tehdään. Vanhoja maalipintoja tulee säilyttää mahdollisimman paljon ja usein paras vaihtoehto onkin puhdistus ja paikkamaalaus. Turha maalinpoisto kadottaa esineen historian. Teemme vanhoista huonekaluista taas käyttökelpoisia puu- ja viilukorjauksilla sekä liimaamalla irronneet liitokset.


 

JP MAALAUSHUONE OY


p. 044-980 2027


Janakkala/ Kanta-Häme

Huonekalujen korjaus: mikä kannattaa korjata?

Useimmille on itsestäänselvyys, että suvun vanhat huonekalut korjataan. Huonekalujen korjaus kannattaa kuitenkin myös nykyaikaisille huonekaluille, jotka ovat käyttäjilleen rakkaita. Rakkaan esineen arvoa ei ratkaise muoti, vaan muistot, mukavuus ja toimivuus.

Huonekalujen korjaus on monipuolista työtä

  • Maalaamme
  • Lakkaamme
  • Hiomme
  • Petsaamme
  • Korjaamme puuosat

Mitä tehdä huonekaluille?

Onko sinulla huonekalu, joka on maalattu moneen kertaan? Voimme palauttaa alkuperäisen ilmeen poistamalla maalikerroksia mahdollisuuksien mukaan aina alimpaan kerrokseen asti. Kunnostaessa myös värinvaihto on mahdollista. Kerromme mielellämme väreistä ja aineista, joista voit valita entisaikojen tapaan tai nykyaikaan sopivan. Sinä päätät, me suosittelemme esineen mukaan.


 

KALUSTEVEISTÄMÖ A. KOLARI
 

Antti Kolari
p. 041-4397466
kolari@kalusteveistamo.comKuopio/ Pohjois-Savo

 

Olen erikoistunut huonekalujen entisöintiin perinteisin keinoin. Valmistan myös uusia.
Valikoimiimme kuuluu myös vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostus sekä uusien valmistaminen.


 

 

MH LASTU AY

Hanna Sahla
p. 044 503 5778
 

Martin Johansson
p. 044 051 4805

Info@mhlastu.fiPurmo/ Pohjanmaa
 

Vanhanajan verstas tarjoaa huonekalujen kunnostust, maalauspalveluita ja puusepäntöitä
perinteisiä työvälineitä ja kädentaitoja kunnioittaen.

 


 

RESTAUROINTI JUVANEN

Jari-Jussi Juvanen
p. 041-7001226

jarijussijuvanen@gmail.comHämeenkyrö/ Pirkanmaa

Huonekalujen ja muiden pienesineiden entisöinti ja pintakäsittely, lakka- ja maalipintojen puhdistus sekä kiillotus. Teen myös talonpoikaishuonekalujen koristemaalausten restaurointia sekä ootrausta.

Kuvia referensseistä: http://jarijussijuvanen.blogspot.com/?m=1


 

MAALAUS JA VERHOILUTYÖ MURAALI

Katja Aalto
p. 044-9947903

info@muraali.net

 

Pöytyä/ Varsinais-Suomi

 

Olen verhoilija ja verhoilen sekä vanhoja että uudempiakin huonekaluja. 

Toimin Varsinais - Suomen alueella.