Huonekaluentisöinti ja verhoilu

ANTIIKKIVERSTAS J. LOHMAN

Jenni Lohman
p. 0440-182010
jennilohman@gmail.com

www.jenninverstas.com

Savonlinna/ Etelä-Savo

Antiikkiverstas J.Lohman on Savonlinnassa toimiva huonekalujen restaurointiliike, jonka yrittäjänä toimii Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta restauroinnin koulutusohjelmasta artenomiksi keväällä 2006 valmistunut Jenni Lohman.

Verstaalla restauroidaan huonekalujen puuosat sekä pintakäsittelyt aina pienistä korjauksista suurempiin restaurointitöihin saakka. Lähtökohtana vanhan esineen kunnostamisessa on ottaa huomioon esineen historia ja välttää liiallisia, peruuttamattomia muutoksia. Restaurointityössä pyritään aina käyttämään alkuperäisiä vastaavia materiaaleja ja perinteisiä työtapoja. Työn jälkeen esineen tulisi näyttää ehjältä ja siistiltä, mutta edelleen ikäiseltään.

 


 

ANTIIKKI & RESTAUROINTI LAURILA

Sanna Laurila
p. 040-728 72 74
antiikki@restaurointilaurila.fi 

www.restaurointilaurila.fi

Porvoo/ Uusimaa

Vanhoista esineistä ei ole tarkoitus tehdä uusia.  Tässä työssä mietitään siis aina ensin mitä huonekalulle ei tarvitse tehdä. Mestarin työnjälkeäkin arvokkaampaa on alkuperäisen tekijän kädenjälki, vaikka sitten hieman kuluneena.

Käytämme laadukkaita ja mahdollisimman lähellä tuotettuja perinnemateriaaleja asiakkaidemme huonekalujen restaurointiin. Annamme asiakkaillemme myös hyödyllistä tietoa esineen säilyttämisestä ja oikeaoppisesta hoitamisesta kotona.
 


 

ARTEMIK

Annina Pudas
p. 0440-182010
annina.pudas@gmail.com

www.artemik.fi

Kirkkonummi/ Uusimaa

Verhoilu- ja Sisustusliike Artemik on v. 2000 perustettu huonekalu-, sisustus- ja veneverhoiluun sekä sisustuskankaisiin erikoistunut yritys. Toimimme Espoon ja Kirkkonummen rajalla Luomassa idyllisessä vanhassa Ingvastin navetassa. Tule tutustumaan! Suunnitellaan yhdessä kotisi kuntoon.

Mestarityötä yli 30 vuoden kokemuksella.
 


 

ANTIKO OY

p. 040-5084921
info@antiko.fi

www.antiko.fi

Kitee/ Pohjois-Karjala

Antiko Oy valmistaa laadukkaat ja persoonalliset mittatilaushuonekalut sekä kunnostaa, entisöi ja verhoilee vanhat ja rikkinäiset huonekalusi taidolla ja kokemuksella. Kunnostamme vanhaa ja rakennamme uutta - asiakkaan toiveiden mukaan. Laadukas työnjälki ja käyttämämme materiaalit takaavat ensiluokkaisen työnjäljen, ja esimerkiksi perinteiselle verhoilulle annamme jopa 10 vuoden takuun. Tutustu tarkemmin palveluihimme:

VERHOOMO PAULAN PRYYLI

 


p. 040-528 5695
info@paulanpryyli.fi

www.paulanpryyli.fi

Hyvinkää/ Uusimaa
 

Kunnostan ja verhoilen niin perinteiset kuin modernimmatkin kalusteet sekä koteihin että julkisiin tiloihin, käyttäen kalusteiden tyyliin ja aikakauteen sopivia materiaaleja ja työmenetelmiä. 


 

VERHOOMO AKANTTI


Jaana Lundberg
p. 050-5385067
jaana.lundberg@akantti.fi

www.akantti.fi

Iisalmi/ Pohjois-Savo

Teemme perinteistä verhoilua antiikki- ja tyylihuonekaluille. Perinteisessä verhoilussa käytämme vanhanajan materiaaleja, kuten meriheinää, haapalastua ja pystyjoustimia. Tekniikka on täysin uniikkia käsityötä ja vaatii tekijältään kärsivällisyyttä, tarkkaa kättä ja kolmiulotteisuuden tajua. Lisäksi valmistamme sohviin ja nojatuoleihin irtohuppuja mittatilaustyönä. Monipuolisesta verhoilukangasvalikoimasta löydät helposti käyttöösi ja tyyliisi sopivia kankaita. Kaikki laatukankaat on testattu kulutusta kestäviksi. Mukana myös julkisiin tiloihin vaadittuja SL 1 kankaita, jotka ovat paloturvallisia. Hyllystämme löydät laajan värivalikoiman erilaatuisia verhoilunahkoja sekä keinonahkoja. Suoritamme kalusteiden kunnostuksiin hinta-arviointeja ja kangasesittelyjä asiakkaan kotona. Kuljetuspalvelumme hoitaa kalusteiden noudon ja palautuksen asiakkaan kotiovelle. Teemme liitoskorjaukset, niiden vahvistamiset, puuttuvat puuosat sekä alihankintana käytössämme on ammattitaitoiset puusepät palveluksineen. Jos et löydä kaupasta tarkoituksiisi sopivaa kalustetta, voit teettää sen meidän kautta.


 

RESTAUROINTI MIKAEL HOLMA


Mikael Holma
p. 040-8463970
info@restaurointimikael.fi
 

www.restaurointimikael.fi

Pälkäne/ Pirkanmaa

Huonekalujen entisöintipalveluja yksityisille ja yrityksille. Katso sivuni! Restauroin ennen muuta antiikkia, mutta yhtä mielelläni myös uudempia huonekaluja. Teen muunmuassa puuosien kunnostusta, pintakäsittelyjä ja pienimuotoisia verhoiluja. Myös huonekalun tuunaus asiakkaan toiveen mukaiseksi onnistuu.


 

ENTISÖINTIVERSTAS CAMILLA KALLIO

p. 044-5197300
verstas@camillakallio.fiParainen/ Varsinais-Suomi ja Uusimaa

Ominta alaani on vanhojen ikkunoiden, ovien sekä muiden rakennusosien kunnostus ja entisöinti, perinteiset pintakäsittelyt ja puutyöt sekä huonekalujen kunnostus. Teen yhteistyötä verhoomoiden sekä puuseppien kanssa.

Olen rakennusrestauroija. Yrittäjänä vuodesta 2012 lähtien olen tehnyt töitä rakennusperinteen säilyttämiseksi.


 

ENTISÖINTI KILPELÄINEN

Susanna Kilpeläinen
p. 040-529 1039
entisointikilpelainen@gmail.com

www.taidolla.fi

Kauhajoki/ Etelä-Pohjanmaa


Huonekalujen entisöintiä perinteisin menetelmin ja materiaalein. Suoritamme myös ikkunoiden ja ovien kunnostusta sekä puusepän mittatilaustöitä. 


 

VERHOILIJAMESTARI KATJA TORVINEN

Katja Torvinen
p. 050-330 9113
katja@verhoilijamestari.net

www.verhoilijamestari.net

Ylöjärvi/ Pirkanmaa

Onko perinnöksi saamassasi rottinkisohvassa punos hajalla? Ei hätää, sen voi korjata! Erikoisosaamistamme ovat erilaiset punontatyöt, kuten nahka-ja narupunonnat, wienernauhapunonnat, sekä rottinkiverkkojen uusimiset.

Teemme ammattitaidolla ja yli 20 vuoden kokemuksella erilaisia verhoilutöitä - perinteisitä joustinhuonekaluista nykyaikaisiin vaahtomuovihuonekaluihin. Tarvittaessa noudamme ja toimitamme valmiit kalusteet.