KESKUSTELUA VANHOISTA TALOISTA

« aihelistaan

Vanhan tyhjillään olleen talon hankinta ja kustannukset


 • nimimerkki

  Linnea

  6.8.2015 klo 16:13
  Tiedän, olemme hulluja. Olemme ihastuneet jo liki 50 vuotta tyhjillään olleeseen 1840-luvulla rakennettuun laudoilla vuorattuun hirsitaloon. Talo on kaunis ja persoonallinen ja pihapiiri sellainen jota harvoin näkee (olemme käyneet useissa kymmenissä kohteissa ennen tätä). Tässä on sitä jotain.

  Talo on totaalisen saneerauksen tarpeessa ja aikaa ja rahaa tulee kulumaan varmasti. Vettä tontille ei tule. Oma kaivo on jonka kunnosta ei tietoa. Sähköt tulee paikan päälle. Talo on täysin alkuperäiskunnossa. Tarkoituksena on säästää kaikki mahdollinen, ikkunat ovet väliovet. tulisijat. Ja uusia vanhaa kunnioittaen. Tavoitteena säilyttää talon ajan mukainen henki mutta tehdä asunnosta talviasuttava. Suunnitelmissa olisi että kosteat tilat tulisivat erilliseen rakennukseen. (tämä tulisi sortuneen vajan tilalle)

  Katto pitää uusia, osa hirsistä vaihtaa sekä laudoitus, kivijalka kunnostaa. Emme ole edes ostovaiheissa, Piippu on vuotanut rakenteisiin. Kysyisin mikä voisi olla villi kustannusarvio jos on valmis tekemään osan itse (ikkunoiden kunnostus, sisätyöt, maalaustyöt yms..) mutta teettämään esimerkiksi suunnitelmat, piirrokset, hirsityöt, katon, vesijärjestelmät, sähköt yms laajennuksen 10m2). Sekä uuden vajan rakentaminen jossa ns kosteat tilat ja sauna.

  Riitääkö 200,000€ ?

 • nimimerkki

  Antsu

  8.9.2015 klo 22:48
  Voi riittää tai sitten ei. Kaikki riippuu siitä mitä haluaa. Yleinen luulo on, että vanhan kunnostus vie rahaa enemmän kuin uuden rakentaminen, mutta se ei välttämättä pidä paikkaansa. Jos lähes kaiken teettää muilla ja uusii paljon, maksaa se maltaita. Projektinne kuulostaa kivalta. Mitään hulluutta haaveenne ei ole. Elämä vanhan talon ja sen historian kanssa vaatii uudenlaista elämäntapaa. Siinä asutaan rakennustyömaalla vuosikausia, jopa vuosikymmeniä. Aina on joku kiva projekti menossa. Vanhat ikkunat kannattaa kunnostaa itse. Se sopii hyvin naisille, koska se on kevyttä ja tarkkaa, huolellisuutta vaativaa. Itse tehtynä ei maksa kuin aikaa. Pitkään kestävässä korjausprosessissa on myös se etu, että se ei rasita kukkaroa kertarysäyksellä, vaan voi tehdä pikkuhiljaa sen mukaan miten rahat riittää. Vanhoissa pinnoissa, esim. maalipinnoissa saattaa olla antiikkiarvo, joten siinäkin säästää, että uusii vain pakollista ja jättää vanhaa mahdollisimman paljon. Vanhoja rakennusosia saa myös ilmaiseksi tai puoli-ilmaiseksi kiertelemällä kirppareita ja kierrätyskeskuksia. Maaseudulla kannattaa kysellä naapureilta. Hyvin usein löytyy ihmisiä, jotka ovat onnellisia kun pääsevät eroon vanhoista romuista. Haaveenne kuulostaa lähes lottovoitolta. Alkuperäiskuntoiset 1800-luvun alun rakennukset ovat äärettömän harvinaisia. Ne voivat olla rakenteiltaan jopa melko terveitä, jos on ollut katto päällä ja kehikko on riittävän korkealla maasta. Jos talo on ollut 50-vuotta kylmillään, kuulostaa sekin plussalta. Ei ole läträtty vesien kanssa, ei ole ehkä kondensiokosteusongelmia ja pakkanen on tappanut tupajumit ja muut puuntuholaiset.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Vanhan tyhjillään olleen talon hankinta ja kustannukset