KESKUSTELUA VANHOISTA TALOISTA

« aihelistaan

Vanhan hirsitalon ilmanvaihto


 • nimimerkki

  Linda

  25.6.2014 klo 13:29
  Hei,

  Suunnittelemme vanhan hirsitalon ostoa, jossa aloittaisimme majoitustoiminnan. Meille sanottiin, että jotta talossa voitaisiin harjoittaa majoitustoimintaa, niin rakennuksen ilmanvaihtoa pitäisi tehostaa ja että siihen tulisi kuvaan silloin koneellinen ilmanvaihto. Miten ilmanvaihto tulisi toteuttaa, jotta sisäilma pysyy puhtaana ja jotta emme tekisi enemmän halla kuin hyötyä.

  Kiitos etukäteen avustanne!

 • nimimerkki

  Vasara ja nauloja

  25.6.2014 klo 14:57
  En kyllä ymmärrä mistä syystä näissä vanhoissa taloissa pitäisi koneellinen ilmanvaihto olla. Asun sata vuotta vanhassa hirsitalossa ja koneellista ilmanvaihtoa ei ole kaivattu. Keskusmuuri ja aukaistavat ikkunat riittää. Inventteri on minulla lisälämmönlähteenä. Siinä on myös pelkkä ilmankierrätys moodi, jota olen joskus kokeillut. Jos huonekohtaista koneellista ilmanvaihtoa vaativat niin kannattaa miettiä kustannuksia ja kuoletusaikaa. Ne vaatii kotelointeja ja IV-koneet tiloja, joita vanhaan taloon voi toki vetää mutta ovat rumia kapistuksia. Eikä vanhaan taloon kyllä mikään IV -koneen ääni oikein sovikaan. Wc tilat on tietysti järkevää ilmastoida koneellisesti (puhallin tms. ja putki ulos sekä korvausilman otto)

 • nimimerkki

  Antsu

  14.7.2014 klo 21:40
  Aika pitkälti on kyse kunnan rakennustarkastajasta, vaatiiko hän vanhaan taloon koneellisen ilmanvaihdon vai katsooko hän määräyksiä sormien välistä ymmärtäen vanhan talon hengen.

  Majoitustoiminta on kuitenkin hankalampi asia, sillä silloin vaatimukset ovat tiukemmat ja määräyksistä tunnutaan pidettävän kiinni. Majoitustoiminnassa valitettavasti yritetään tasapäistää ja luovat yksilölliset ratkaisut liian usein hylätään. Siksi meillä on niin paljon tylsiä ja mielikuvituksettomia majapaikkoja. Pykäläviidakko hygienia-, palo- ja muissa turvallisuusmääräyksissä estää monen hyvän idean toteuttamisen.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Vanhan hirsitalon ilmanvaihto