KESKUSTELUA VANHOISTA TALOISTA

« aihelistaan

Sammaleriste hirsien välissä


 • nimimerkki

  Merja

  18.10.2013 klo 20:21
  Miten voisimme käsitellä vanhan hirsitalon sisäseinien välissä olevan kauniin sammaleristeen sellaiseksi ettei se pölise ja rapise lattialle?

 • nimimerkki

  Lyydia

  27.5.2014 klo 20:58
  Olisin myös kiinnostunut aiheesta!

 • nimimerkki

  Sande

  1.6.2014 klo 19:04
  Samaa miettinyt myös kun eteiseen otettiin esille vanha hirsiseinä puolentoistametrin alueelta. Välissä oli jonkinsortin pellava(?) eristettä sekä sen lisäksi sammalta. Tosin sitä oli näkyvillä aika vähän ja itse tökin suurimmat vähän enemmän rakoihinsa ja maalasin hirsiseinän uulan into sisustusmaalilla valkoiseksi. Itsellä ainakin kohtuu siisti niinkin. En usko että noita eristeitä voi sinänsä käsitellä millään aineella??

 • nimimerkki

  Antsu

  3.6.2014 klo 19:10
  Sammaleisiin voisi kokeilla suihkutettavaa spray-liimaa. Hirsi kuitenkin tulee suojata ja liima suihkuttaa vain sammaleeseen. Liimasta saattaa tulla hirteen kiiltoa. Liimoja on kuitenkin markkinoilla erilaisia. Liima kovettaa sammaleen, joten se ei enää varise.

  Yksi konsti on kerätä metsästä tuoretta sammalta ja laittaa sitä saumaan vanhan sammaleen päälle. Uusi tuore sammal sitoo taakseen vanhan varisevan. Riippuu tietenkin sauman mallista toimiiko tämä vaihtoehto. Tällä konstilla voi paikata ja korjailla yksittäisiä kohtia.

 • nimimerkki

  vx

  11.6.2014 klo 07:24
  mä spraylakkasin omat sammalet....

 • nimimerkki

  Näpsä

  24.9.2014 klo 11:17
  Meidän vanhassa mökissä sammaleet pursusi reilusti hirsien välissä, olivat pahvin takana piilossa. Hirret haluttiin jättää näkyviin, ylimääräiset sammaleet leikattiin mattoveitsellä pois, hirret pestiin mäntysuovalla ja lopuksi hirret ja sammalvälit käsiteltiin värittömällä Uulan sisäöljyllä, joka pitäisi olla hengittävä, silti sitoi sammaleen niin ettei enää rapise. Pinta kaunis luonnollisen näköinen, ei kiiltele.
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Sammaleriste hirsien välissä