KESKUSTELUA VANHOISTA TALOISTA

« aihelistaan

Miten teen talon ulkovuorauksen?


 • nimimerkki

  Lena Laiho

  15.8.2013 klo 09:34
  Asumme yli 100 vuotta vanhassa maalaistalossa Keuruulla. Remontoimme taloa
  kaiken aikaa lisää "vanhaa kunnioittaen". Nyt olisi ulkovuorauksen vuoro. Alunperin suoraan hirren päällä on tervapaperi ja siihen suoraan naulattu pystylaudoitus ja vielä rimat. Nyt on näitä koulukuntia miten uusi vuoraus pitäisi tehdä. Joku sanoo, että ehdottomasti samoin kuten alunperin ja joku taas, että ehdottomasti alle tuuletusrimat pystyyn ja laudat vaakaan ja siihen uusi lauta! Mikä on oikea tapa; itse olisin sitä mieltä, että samalla lailla kuin ennenkin. Hirren päälle tulisi bitumivuorauspahvi, joka hengittää, maali olisi Uulan punamulta (Falun) ja laudan ja riman saumankin pitäisi hengittää?! Mutta sanokaa te viisaampana mikä on oikea tapa?!

 • nimimerkki

  Mikko

  24.8.2013 klo 00:48
  Jos ulkovuoraus on kestänyt 100 vuotta eikä sisäpuoliseen rakenteeseen ole tehty muutoksia niin alkuperäinen rakenne on osoittanut toimivuutensa. Tuuletusriman kanssa ulkovuoraus pysyy kuivempana, mutta eikö 100 v. ole riittävä kestoikä ulkovuoraukselle?

 • nimimerkki

  Enska

  30.8.2013 klo 09:18
  Olen pohtinut samaa kysymystä siten, että hirteen tulisi tuulensuojalevy. Silloin laudoitus tulisi hieman sokkelin reunan yli. Onko levystä rakenteelle haittaa?

 • nimimerkki

  Puupää

  1.9.2013 klo 13:59
  Kuten edellä Mikko mainitsikin on ehdottomasti paras ja vaivattomin tapa tehdä ulkovuoraus samalla tapaa kuten se on sen 100 vuotta ollutkin. Hirsiseinä ja tervapaperi ei ole kuitenkaan niin tiiviis ratkaisu, että se estäisi ilman kirertämisen ulkovuoren alla? Yleisesti vauriot tulevat seinän "helmoihin" kun ulkovuori haristuu ajansaatossa. Tätä voidaan ehkäistä tiuhemmalla huoltomaalauksella. Helpommalla ja vähemmällä työllä pääsette myös ulkovuoren kanssa kun ei tarvitse smyykejä tehdä oviin ja ikkunoihin olettaen, että ulkovuori on samaa paksuutta vanhan kanssa.

 • nimimerkki

  tuomo

  19.8.2014 klo 15:11
  www.nba.fi sieltä löytyy korjauskortti ja selityksiä nykyisin vaadittavaan tuuletusväliin

 • nimimerkki

  tuomo

  19.8.2014 klo 15:14
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Miten teen talon ulkovuorauksen?