Ikkunankunnostus perinteisin tavoin -kurssi

 

Vanhan talon kunnostaminen ei ole vaikeaa, kun sen vain osaa!

 

Vanhojen rakennusten kunnostaminen on mielenkiintoinen maailma. Uskomme, että olemme vuosien myötä innostaneet monia Navetalla kävijöitä tarttumaan rohkeasti työvälineisiin ikkunoiden, ovien ja isompienkin talon osien vaatiessa kunnostusta. Usein kysymys ei ole niin vaativista töistä, vaan pelkällä oikealla ylläpidollakin estetään monia tulevia ongelmia. Tekemällä oppii, mutta joskus ammattilaisen antamat vinkit voivat olla tarpeen.

Ikkunat ovat yksi talon tärkeimmistä osista, eikä vähiten lämpötalouden kannalta.
Vanhojen puuikkunoiden materiaali on ylivoimainen - puuaines on tiheäsyistä ja tarkoin puitepuuksi valikoitua. Puhumattakaan vanhasta vedetystätai puhalletusta ikkunalasista, jonka hinta uutena on pilviä hipovaa. Vanhat ikkunat kannattaa siis kunnostaa!

Aloimme järjestää Ikkunankunnostus perinteisin tavoin -kurssipäiviä yhdessä Tiina Raitaojan kanssa jo vuonna 2011. Nyt meillä on takana jo lukuisia päivän kursseja, joilta saa hyviä vinkkejä omien ikkunoiden kunnostamiseen. Yksi päivä ei ole paljon, mutta se antaa hyvän sysäyksen työhön tarttumiseen. Jos tarvetta on myös puuosien kunnostukselle, saattaa toisesta kurssipäivästä (Ikkunan puuosien korjaaminen) olla myös apua. 
 

Kursseja järjestetään pitkin vuotta. Alla on vielä tarkemmat esittelyt päivistä ja 
linkki ilmoittautumiseen, joka ohjaa verkkokauppaamme.
Paikka kurssille varataan ja maksetaan sen kautta.
Huomioittehan, että valitsette toimitustavaksi "Nouto varastolta" välttääksenne ylimääräiset ja turhat toimitusmaksut.
Vahvistamme paikkavarauksenne aina sähköpostitse. 

 

Pst. Ikkunankunnostus ei ole monimutkaista ja työn voi tehdä monilla eri tavoin.
Tässä linkki yhteen niistä.

 

TIINA RAITAOJA:
IKKUNANKUNNOSTUS PERINTEISIN TAVOIN

Vanhojen ikkunoiden kunnostus on aikaa vievää puuhaa, eikä niin vaikeaa, etteikö sitä kuka tahansa kärsivällinen vanhan talon asukas osaisi tehdä! 

Päivän ikkunankunnostuskurssilla raapaistaan hieman eri aikakausien ikkunoiden historiaa ja ominaispiirteitä sekä käydään läpi perinteisen ikkunaentisöinnin työvaiheet kuten kitin, lasin ja maalin poistoa ikkunanpuitteista, helojen ja saranoiden käsittelyä, lasien puhdistusta sekä puitteen lasitusta pellavaöljykitillä ja maalausta pellavaöljymaalilla. Näitä työvaiheita pääsee työstämään käytännössä verstaalla olevien malli-ikkunoiden avulla. Toki mukaan voi ottaa myös oman ikkunan, jonka kunnostuksen voi aloittaa jo kurssilla. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. 

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 8 henkeä (kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi)
Hinta: 105 e 

Huom! Kurssipäiviä on keväisin ja syksyisin useita.


TUTUSTU PÄIVIIN JA ILMOITTAUDU TÄSTÄ >>>

Perjantai 26.4.2020 klo 10.00 - 16.00                                                                         

TIINA RAITAOJA:
IKKUNAN PUUOSIEN KORJAAMINEN

Vanhojen ikkunoiden kunnostustyössä vaativinta on puuosien korjaus. Päivän kurssilla keskitytään niihin puutöihin, mitkä voi tehdä käsityökaluilla. Vaihdamme ikkunan tippalistan ja alapuitteen, teemme puitteeseen puolipaikan ja tutustumme myös uuden ikkunakarmin tekoon. Mukaan voi ottaa myös oman ikkunan. Tiina antaa neuvoja työn jatkamiseen kotiverstaalla. Huom! Tämä kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti ikkunankunnostuskurssille jo osallistuneille tai muuten ikkunan kunnostuksen perusteisiin jo perehtyneille.

Mukaan kunnon työvaatteet ja umpinaiset kengät sekä työhanskat!

Kurssipaikka: Sininen ikkuna -verstas, Puujaanlenkki 84, Hausjärvi (Riihimäen kupeessa)
Osallistujamäärä: max 9 henkeä (kurssi järjestetään, kun osallistujia on vähintään viisi)
Hinta 105 e 

ILMOITTAUDU TÄSTÄ >>>